Abbi Pulling eerste vrouwelijke coureur bij Alpine Academy

door Steffie van Hamersveld
10-saturday-monza

W Series-reservecoureur Abbi Pulling is als eerste vrouwelijke coureur aangenomen bij de Alpine Academy. De 18-jarige coureur kwam in 2021 viermaal in actie voor de W Series, met als beste resultaat een tweede plaats op het Circuit Of The Americas.

Abbi Pulling maakt vandaag op Twitter bekend dat zij deel gaat nemen aan het Alpine Academy Programme. De Britse coureur was in 2021 reserverijder voor het Puma W Series Team. Ze kwam viermaal in actie in de raceklasse speciaal voor vrouwelijke coureurs. Tijdens haar debuut op Silverstone heeft Pulling vier punten behaald met haar achtste plaats. Tijdens de race in de Verenigde Staten wist ze zelfs als tweede op het podium te eindigen.

 

Racecarrière

Pulling is op 9-jarige leeftijd al begonnen met karten. Ze heeft hiermee meerdere kampioenschappen behaald. Na deelgenomen te hebben in diverse raceklasses, maakte de Britse in 2020 de overstap naar Formule auto's. Tijdens haar eerste seizoen in de Britse Formule 4 wist ze direct vier podiumplaatsen te behalen. Sinds vorig jaar is Pulling ook reserverijder bij de W Series.

Alpine Academy

De Alpine Academy, tot 2021 bekend als Renault Sport Academy, is een programma dat is opgericht om talenten in de autosport te helpen bij hun ontwikkeling en uiteindelijk de stap naar de Formule 1 te maken. Enkele oud-deelnemers van de Alpine Academy die de Formule 1 hebben bereikt zijn bijvoorbeeld Romain Grosjean, Alexander Albon en 2022-rookie Guanyu Zhou.

Lees ook: McLaren met aangepaste livery naar Bahrein

Lees ook: Williams voegt jonge Ollie Gray toe aan Driver Academy

Lees ook: Uralkali wil geld terug van Haas

door Steffie van Hamersveld

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden