Ferrari verwacht maximale snelheid in Bahrein

door Anouk Ros
Header liveblog 1 Bahrein

Ferrari verwacht dat teams met de echte snelheid van de auto's zullen rijden in Bahrein. De tweede en daarbij laatste wintertest is donderdagochtend in Bahrein van start gegaan. Volgens Mattia Binotto, teambaas Ferrari, moeten de teams gedurende deze testdagen voluit gaan, nu het eerste raceweekend in zicht is. 

Binotto vergelijkt de test in Bahrein met de vorige wintertest in Barcelona: "Ik denk dat in Barcelona, tijdens de eerste sessie, het idee was om data te verzamelen. Maar als we naar Bahrein gaan, en dan zitten we heel dicht op de eerste race van het seizoen, zullen we allemaal denk ik proberen racesimulaties en qualisimulaties na te bootsen." Dit laat hij weten volgens Motorsport.com. Met deze testdagen als laatste mogelijkheid op oefening voor het eerste raceweekend, zullen de teams graag willen weten welke prestaties hun auto's precies zullen leveren. 

Barcelona

Volgens Binotto zullen de teams in aanloop naar de eerste races ook competitiever worden. Tijdens de wintertesten in Barcelona, die eind februari plaatsvonden, waren de rijders vooral bezig met het leren kennen van de nieuwe auto. De rondetijden die daar werden gereden, waren dan ook niet representatief voor komend seizoen.  

Leclerc-Barcelona-tests

Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Vooruitblik

"Mijn gevoel zegt dat we waarschijnlijk een stukje dichterbij de leiding zitten dan eind vorig jaar", aldus Binotto. Met een aantal voordelen die het team tijdens de winterstop hebben gehad, waaronder extra tijd in de windtunnel, denkt de Italiaan een goede voorbereiding te hebben voor komend seizoen. 

De testdagen in Bahrein vinden plaats van 10 tot 12 maart. 

Lees ook: Olav Mol en Jack Plooij voor Grand Prix Radio aanwezig in Bahrein

Lees ook: AlphaTauri wil agressief doorontwikkelen

Lees ook: Italiaanse media: Mercedes zonder sidepods

door Anouk Ros

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen