Lando Norris gefrustreerd over eerste testdag in Bahrein

door Olav van Boxtel
10-saturday-monza

Lando Norris is gefrustreerd over de eerste testdag in Bahrein, na goede dagen te hebben gehad in Barcelona. Norris viel in voor de zieke Daniel Ricciardo, maar kon niet zijn stempel drukken op een chaotische eerste dag in Bahrein.

"Het was voor mij logisch dat ik de dag van mijn teamgenoot over zou nemen", begon de Brit. "Ik merkte meteen dat het circuit erg moeilijk te rijden was, door de stevige wind en hobbels. Ik heb er het beste van gemaakt, maar er is een hoop te verbeteren."

Gevoelig door omstandigheden

Norris geeft aan dat er vooral gewerkt moet worden aan hoe de auto reageert op de wind en de temperatuur. Ook heeft McLaren last van de remmen, die op bepaalde momenten niet het werk doen dat ze zouden moeten doen. "We moeten proberen deze kleine problemen zo snel mogelijk te verhelpen."

Pre Season tests
Norris tijdens testdagen Bahrein

"De banden zijn ook erg nieuw en dat is wennen. Ze zijn heel anders dan die van afgelopen jaar, dus je zag ook veel coureurs zich verremmen", ging Norris verder. "Deze banden in combinatie met de hobbelige baan zorgt ervoor dat je snel blokkeert. Vooral als je net nieuwe banden hebt gemonteerd. Je wilt dan meteen hard gaan, maar dat gaat niet. Dan blokkeer je."

Overige testtijd

Er zijn veel dingen die beter moeten voor McLaren, dat is duidelijk. Norris heeft hoop dat de problemen snel verholpen kunnen worden. "Er is nog voldoende testtijd over", zegt hij. De jonge Brit denkt ook dat Ricciardo fit genoeg is om de tweede testdag in actie te komen en de auto weer beter te leren kennen. "Ik ben er vrij zeker van dat Ricciardo zal gaan rijden", eindigt hij.

Voor alle updates en interviews van Olav Mol op locatie luister je natuurlijk naar Grand Prix Radio. Download de gratis app voor je smartphone, luister via de website van Grand Prix Radio, of luister via KPN, XS4ALL, Telfort (kanaal 832), of bij Ziggo (kanaal 861 of de mediabox)

Lees ook: Sergio Pérez: Bahrein tests meer representatief voor ons

Lees ook: Lance Stroll tevreden na probleemloze eerste testdag

Lees ook: Olav Mol en Jack Plooij voor Grand Prix Radio aanwezig in Bahrein

door Olav van Boxtel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen