Lance Stroll tevreden na probleemloze eerste dag

door Patrick Wuite
Header liveblog 1 Bahrein

Het was een enerverende eerste dag voor Lance Stroll in Bahrein. Hij reed niet bijster veel rondes, veroorzaakte een code rood en had een wiel aan wiel gevecht met Fernando Alonso, maar toch kijkt de Canadees tevreden terug op de eerste testdag in Bahrein.

Snelle tijden en inhalen hoort eigenlijk niet bij testen, maar in de middagsessie op de eerste dag waren Fernando Alonso en Lance Stroll in een stevig gevecht verwikkeld. De Canadees passeerde de tweevoudig wereldkampioen in bocht 1, waarna Alonso Stroll weer voorbij ging op het rechte stuk richting bocht 4, maar daar bleef het niet bij, want Stroll ging hem gelijk weer voorbij. Een opmerkelijk moment, meent Stroll. "Geen idee wat hij aan het doen was, maar het was wel leuk op zich. Maar ik heb niet echt een gevoel gekregen hoe de auto is als je iemand wil inhalen", liet Stroll weten aan Grand Prix Radio

Code rood

In de ochtend veroorzaakte de Aston Martin-coureur een code rood, nadat zijn aerodynamisch hekwerk van de Aston Martin vloog. "De auto gedroeg zich ineens heel apart", memoreert Stroll. "En toen lag het er al af", aldus de Canadees.

Stroll Bahrein

Tevreden

Al met al is Stroll tevreden over zijn eerste dag in Bahrein. "Het was goed om weer wat meters te maken na een lastige laatste dag in Barcelona. We leren steeds weer wat meer over de auto en dan is het goed om een dag zonder problemen te hebben", besluit hij.

Voor alle updates en interviews van Olav Mol op locatie luister je natuurlijk naar Grand Prix Radio. Download de gratis app voor je smartphone, luister via de website van Grand Prix Radio, of luister via KPN, XS4ALL, Telfort (kanaal 832), of bij Ziggo (kanaal 861 of de mediabox).

Lees ook: Steiner: Ik heb geen spijt van de keuzes die ik heb gemaakt

Lees ook: Nieuwe Aston Martin-teambaas over zijn aankomende seizoen

Lees ook: Olav Mol en Jack Plooij aanwezig in Bahrein

 

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen