Nieuwe Aston Martin-teambaas Mike Krack over zijn aankomende seizoen bij het team

door Jay Hartman
alonso sprint imola

Aston Martin-teambaas Mike Krack ziet het seizoen bijzonder positief in. Dat zegt hij in een interview van F1.com tijdens de testdagen in Bahrein. De nieuwe teambaas moest vanwege een positieve coronatest de testdagen in Barcelona missen en is in Bahrein voor het eerst te werk gegaan. 

Aston Martin-coureur Sebastian Vettel is een oude bekende van Krack. Vettel en Krack hebben samengewerkt bij BMW Sauber toen Krack hoofdtechnicus was van het team tot 2007. Er is een open communicatie tussen hem en de Duitse coureur wat hij zelf enorm prettig voor het team vindt. Volgens de teambaas heeft Vettel duidelijk gemaakt wat zijn ervaringen met het team zijn en wat hij denkt dat goed is voor het team. Krack zegt dat hij op zijn beurt ook kan vertellen waar hij naartoe werkt. "Hij is enorm goed in het verwoorden van dingen en hij is enorm intelligent." Hij is positief over de samenwerking met de Duitser en verwacht ook dat hij samen met hem de juiste beslissingen kunt maken in de toekomst.

Sebastian Vettel in de auto eerste testdag Bahrein 2022
Foto: Aston Martin F1 Team

Verwachtingen

Lawrence Stroll is de grootste investeerder in het team van Aston Martin en tevens de baas van Krack. Stroll heeft het vaker over de langetermijnplannen van het team, maar het is eigenlijk onduidelijk wat er op korte termijn verwacht wordt. Krack hoopt op korte termijn alle problemen die zich voordoen in de auto opgelost te hebben. Ook streeft hij ernaar om de auto zo snel mogelijk te maken. "Ik hoop vooral goede beslissingen te nemen in de volgende weken en maanden die helpen voor een betere prestatie op de baan, maar die ook goed zijn voor de omgeving", aldus Krack. 

Lees ook: Eerste testdag in Bahrein in tien foto's

Lees ook: Guenther Steiner: Ik heb geen spijt van de keuzes die ik heb gemaakt

Lees ook: Ross Brawn: Verwijderde sidepods Mercedes opvallend maar legaal 

door Jay Hartman

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden