Sergio Pérez: Bahrein tests meer representatief voor ons

door Olav van Boxtel
10-saturday-monza

Sergio Pérez vindt de testdagen in Bahrein tot op heden meer representatief dan de tests in Barcelona, zo geeft hij aan. Op de eerste testdag in Bahrein reed Sergio Pérez met de RB18 de meeste ronden van iedere coureur. Hij hield een goed gevoel over aan de eerste testdag.

Waar er volgens Pérez in Barcelona meer de focus lag op het afstellen en stabiliseren van de voorkant van de auto, is het is Bahrein meer het totaalplaatje waar het om draait. "Het belangrijkst is dat we zo veel mogelijk ronden rijden met de auto", stelt hij. "In Barcelona lag de focus meer op de voorkant van de auto, maar Bahrein is een moeilijk circuit en hier is de achterkant ook weer meer van belang."

Productieve sessie

"Het was een productieve dag, waarin we veel informatie wisten te verzamelen. Het circuit is heel anders dan Barcelona en de auto toont veel verschillende gedragskenmerken." Naast de 138 ronden die Pérez wist af te leggen op het circuit in Bahrein, vond hij ook de limiet van de auto, die hem een trip naar de grindbak bezorgde.

Perez testdag 1
Perez tijdens testdag 1 Bahrein

"Aan het eind onder de virtual safetycar verloor ik met koude banden en een ander programma de auto, maar zoiets gebeurd wanneer je de limiet opzoekt in de auto. Verder was de auto prima en snel. Hopelijk kan Max (Verstappen red.) er morgen nog meer uithalen en zijn we klaar voor de seizoensopener hier in Bahrein, wat toch een lastig circuit is."

Voor alle updates en interviews van Olav Mol op locatie luister je natuurlijk naar Grand Prix Radio. Download de gratis app voor je smartphone, luister via de website van Grand Prix Radio, of luister via KPN, XS4ALL, Telfort (kanaal 832), of bij Ziggo (kanaal 861 of de mediabox).

Lees ook: Olav Mol en Jack Plooij voor Grand Prix Radio aanwezig in Bahrein

Lees ook: Eerste testdag Bahrein in tien foto's

Lees ook: Haas vraagt extra testsessie aan

door Olav van Boxtel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen