Olav Mol over de tweede ochtendsessie in Bahrein

door Jay Hartman
alonso sprint imola

Olav Mol praat Grand Prix Radio bij over de gebeurtenissen op de baan tijdens de F1-testdagen in Bahrein. Het was een ochtend met veel actie en tot twee keer toe een code rood waarmee de sessie ook eindigde. Esteban Ocon is tot nu toe de snelste coureur op de vrijdag (1:34.276).

Nicholas Latifi heeft voor een kleine oponthoud in de ochtendsessie gezorgd. Hij moest naast de baan stoppen omdat er vuur uit zijn Williams kwam. Het team zegt dat het er op de baan erger uitzag dan het uiteindelijk was. Ze zijn nu bezig om de auto klaar te maken voor de middagsessie. Valtteri Bottas heeft voor de tweede code rood gezorgd in de laatste minuut van de ochtendsessie. De teams waren klaar om een staande start te oefenen maar dat gaat niet meer door.

Vettel op de baan gestopt

Ook Sebastian Vettel is tijdens de sessie op de baan gestopt toen hij net naar buiten kwam met zijn Aston Martin. Hij heeft de auto stilgezet naast de baan op het gedeelte die niet in gebruik is, dus is de sessie gewoon verder gegaan. Het probleem is snel opgelost en tien minuten voor het einde van de sessie is de Duitse coureur weer de baan op gegaan.

De andere teams

Ander nieuws uit Bahrein is de nieuwe livery van Alpine. Om hun samenwerking met BWT bekend te maken rijdt het team de Grand Prix van Bahrein met een roze livery in plaats van hun normale blauwe design. Lando Norris zit in de ochtendsessie weer in de McLaren, omdat Daniel Ricciardo nog steeds niet helemaal herstelt is. McLaren maakt duidelijk aan het einde van de ochtendsessie dat Norris ook de middagsessie gaat rijden. Geen goede start van het seizoen voor Ricciardo dus. 

Wat opvalt bij Ferrari is de verandering in het ontwerp van hun vloer. Die lijkt nu meer op de vloer van McLaren. Charles Leclerc rijdt in de ochtend en heeft alweer een sterke prestatie neergezet. Hij eindigt zijn sessie als tweede snelste coureur. Bij Red Bull zit Max Verstappen de hele vrijdag in de auto. De Nederlander stond een tijd lang in de garage met een paar problemen waarbij de motorkap er ook af is gegaan. Tegen het einde van de ochtendsessie is de wereldkampioen weer de baan op gekomen. Red Bull richt zich op het rijden van korte runs, zegt Mol, maar zal ongetwijfeld in de middag een paar long runs rijden.

Max Verstappen op de baan tweede testdag Bahrein 2022
Foto: Red Bull Content Pool (Mark Thompson/Getty Images)

Voor alle updates en interviews van Olav Mol en Jack Plooij luister je natuurlijk naar Grand Prix Radio. Download de gratis app voor je smartphone, luister via de website van Grand Prix Radio, of luister via KPN, XS4ALL, Telfort (kanaal 832), of bij Ziggo (kanaal 861 of de mediabox)

Lees ook: Pierre Gasly: Proberen niet op de zaken vooruit te lopen

Lees ook: Eerste testdag in Bahrein in tien foto's

Lees ook: Olav Mol over donderdagmiddagsessie in Bahrein

door Jay Hartman

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden