Pierre Gasly: Proberen niet op de zaken vooruit te lopen

alonso sprint imola

Pierre Gasly wil de verwachtingen voor AlphaTauri gedempt houden. De Fransman is de snelste man op de baan tijdens de donderdag van de wintertest in Bahrein, maar hij wil niet op de zaken vooruit lopen. De auto is nog niet helemaal ontwikkelt.

"Het is Formule 1. Het is zo onvoorspelbaar", zegt Gasly tegen F1.com na zijn testdag. "Zeker met de nieuwe auto's waarmee we elke dag iets nieuws leren." Hoewel Gasly blij is met zijn snelste tijd van de dag, wil hij niet te hard van stapel lopen. Hij wil zich zoveel mogelijk focussen op zichzelf en hoe hij zich comfortabel voelt in de auto. 

De discussie over de sidepods van Mercedes vindt hij daarom interessant, maar toch probeert hij zoveel mogelijk aan zijn eigen werk en de ontwikkeling van de AlphaTauri-auto te denken. Ook denkt hij dat de meeste teams de grootste ontwikkelingen aan hun auto nog verbergen voor de andere teams en het publiek. 

Pierre Gasly praat met engineer eerste testdag Bahrein 2022
Foto: Red Bull Content Pool (Lars Baron/Getty Images)

Ontwikkelingen in de komende week

Het was een goede en positieve eerste dag voor Gasly, maar helemaal tevreden is hij niet. Hij zit nog niet op zijn gemak in de auto en hij vindt dat de auto nog niet helemaal rijdt zoals hij gewend is. Hij legt uit dat hij weet hoe hij het maximale uit zijn auto kan halen en dat dat niveau er nog niet in zit. Het team moet volgens hem nog veel meer leren en ontdekken. Hij hoopt dat het team daar eerder 

Hij hoopt dat het team de komende dagen nog beter de auto leert kennen zodat ze klaar zijn voor de Grand Prix van Bahrein die volgende week verreden wordt. Hij probeert voor nu vooral de verwachtingen te dempen na zijn snelste tijd op de donderdag. "Yuki zit vrijdag in de auto en werkt verder aan het ontwikkelen van de auto. Hopelijk kom ik zaterdag sterker terug", aldus Gasly.

Voor alle updates en interviews van Olav Mol op locatie luister je natuurlijk naar Grand Prix Radio. Download de gratis app voor je smartphone, luister via de website van Grand Prix Radio, of luister via KPN, XS4ALL, Telfort (kanaal 832), of bij Ziggo (kanaal 861 of de mediabox).

Lees ook: Tost en Tsunoda: Zoveel mogelijk data verzamelen is belangrijk

Lees ook: Eerste testdag in Bahrein in tien foto's

Lees ook: Olav Mol over donderdagmiddagsessie in Bahrein

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden