Andreas Seidl: Hopen dat de nieuwe onderdelen snel worden geleverd

Header liveblog 1 Bahrein

McLaren-teambaas Andreas Seidl hoopt dat de nieuwe onderdelen voor de MCL36 snel worden geleverd. Het team testte in Barcelona zonder problemen, maar bij aankomst in Bahrein verliep het plan niet zoals gehoopt. Daniel Ricciardo is ziek geworden en het team kampt met problemen aan de voorremmen. 

"Ik had gehoopt dat de eerste anderhalve dag vlekkeloos zouden verlopen, maar helaas is dat niet zo", zegt Seidl tegen Grand Prix Radio in de lunchpauze van de tweede testdag in Bahrein. De teambaas geeft eerst een update over zijn zieke coureur. Seidl zegt dat Ricciardo langzaam aan het herstellen is maar een slechte nacht heeft gehad van woensdag op donderdag, waardoor hij niet in staat was om te rijden. Ook de vrijdagmiddag gaat hij uitzieken waardoor hij hopelijk de zaterdag in Bahrein kan rijden. 

Onverwacht probleem

Lando Norris neemt daarom het stuur over en test zowel de donderdag als de vrijdag in de McLaren. Maar helaas niet zonder problemen. Seidl vertelt dat ze een overwacht probleem hebben gekregen bij de vooras van de auto waardoor Norris in de problemen kwam met het remmen. "We hebben nu letterlijk een race tegen de klok omdat de nieuwe onderdelen geleverd moeten worden om het probleem op te lossen", zegt de teambaas. 

Nieuwe auto 

Over het algemeen is Seidl wel positief verrast over de nieuwe auto. Daarmee doelt hij voornamelijk op de testdagen in Barcelona die voor McLaren positief zijn geweest. De opmerkingen van beide coureurs en de data van de auto waren voordelig. De teambaas hoopt na het oplossen van het probleem met de vooras dat het niveau van McLaren is herstelt voor de start van de Grand Prix van Bahrein volgende week. "Ik ben optimistisch. Voor zowel het team als voor de Formule 1. We gaan een geweldige start van een nieuw F1-tijdperk zien", aldus Seidl. 

Voor alle updates en interviews van Olav Mol en Jack Plooij luister je natuurlijk naar Grand Prix Radio. Download de gratis app voor je smartphone, luister via de website van Grand Prix Radio, of luister via KPN, XS4ALL, Telfort (kanaal 832), of bij Ziggo (kanaal 861 of de mediabox)

Lees ook: Lando Norris gefrustreerd over eerste testdag in Bahrein

Lees ook: Olav Mol analyseert de nieuwe Ferrari met vorig jaar

Lees ook: Olav Mol over de tweede ochtendsessie in Bahrein

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden