Olav Mol vergelijkt Ferrari met die van vorig jaar

door Jay Hartman
3639737

Olav Mol heeft voor Grand Prix Radio een analyse gemaakt van het team van Ferrari. Daarbij vergelijkt hij de tijden en de baanprestatie van de Ferrari-auto's van dag 1 met de tijden van 2021. Het staat voorop dat de rijders en het team nog steeds zoekende zijn naar de juiste rempunten in bochten voor een optimale snelheid.

Mol zegt dat de 2022 Ferrari veel snelheid verliest in de krappe bochten en hairpins. Dat is in 2021 natuurlijk anders geweest. Daar konden Carlos Sainz en Charles Leclerc zo laat mogelijk remmen om snel te zijn op de baan. Volgens Mol kan de Ferrari dat dit jaar niet zo goed omdat de auto zwaarder is geworden. De tijd die de Ferrari verliest in bijvoorbeeld bocht 5 tot 7 is maar liefst acht tiende ten opzichte van 2021. 

Carlos Sainz en Charles Leclerc teamfoto 2022
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Topsnelheid

Op de lange rechte stukken verliest met name Carlos Sainz wat snelheid. Dit kan met veel verschillende factoren te maken hebben, vooral gezien het feit dat hij in de andere stukken een gelijke snelheid aanhoudt in vergelijking met 2021. Aerodynamica kan meespelen in het verlies van topsnelheid of het gebruik van meer bio-fuel. De auto’s rijden nu met 10% bio in tegenstelling tot de 5% bio-fuel van voorgaande jaren. Mol denkt dat het juist de windrichting een grote invloed is. “Voorop staat dat de teams, rijders en de auto's nog steeds zoekende zijn met de juiste rempunten in de bochten in de nieuwe auto's”, aldus Mol. 

Lees ook: Olav Mol over de tweede ochtendsessie in Bahrein

Lees ook: Haas krijgt testtijd terug

Lees ook: Toto Wolff: Nieuwe Mercedes is gewoon legaal

door Jay Hartman

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen