Alex Albon: Ik geloof graag dat ik heb geholpen aan Max' wereldtitel

alonso sprint imola

Alexander Albon blijft nuchter over zijn bijdrage aan de kampioenschapstitel van Max Verstappen. Verstappen zei eerder dat Albon een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het team voor zijn wereldtitel. Albon is zelf vooral blij dat hij een belangrijke rol heeft kunnen spelen voor Red Bull en bedankt de wereldkampioen. 

"Het maakte me trots en blij dat Max het kampioenschap won", zegt Albon tegen Grand Prix Radio. "Vooral omdat ik ook voelde dat ik daar een rol in heb gespeeld. Een kleine rol, maar wel een rol." Albon maakt ook gelijk duidelijk dat hij niet degene was die als eerste op de teamradio van Verstappen aan het schreeuwen was. Ook daar wil hij graag de 'credits' voor krijgen, maar de Williams-coureur zegt dat het Max' engineer Gianpiero Lambiase is geweest. 

Zijn bijdrage aan het team van Red Bull heeft er volgens hem ook voor gezorgd dat hij zijn stoeltje bij Williams heeft gekregen. "Ik moest mijn waarde aan het team laten zien om iedereen ervan te overtuigen dat ik nog een kans moet krijgen in de Formule 1. Dat is mijn plan geweest en hier ben ik weer", zegt een lachende Albon. 

Max Verstappen en Alexander Albon in de garage Grand Prix Abu Dhabi 2020
Foto: Red Bull Content Pool (Mark Thompson/Getty Images)

Overstap naar Williams

Natuurlijk heeft Albon verteld over zijn overstap naar Williams. Het team is heel anders dan Red Bull maar is gelijk in hun race mentaliteit en motivatie. Hij is blij dat het seizoen al sterk is begonnen in Bahrein. Tijdens de eerste testdag eindigde Albon met de vijfde snelste tijd van de donderdag. Hij is blij met zijn test rondes in de Williams.

Albon is wel verrast om het feit dat ieder team het goed lijkt te doen. Hij dacht dat de nieuwe regels misschien een groter verschil zou maken tussen de verschillende teams. Het lijkt er volgens hem op dat ze alleen in uiterlijk verschillen en dicht bij elkaar liggen qua rondetijden. Hij zegt vervolgens dat het nu aan de rijders is om het verschil te maken, maar om dat verschil te kunnen zien moet het seizoen al wat gevorderd zijn. Het doel is nu om terug te komen op dezelfde snelheid die hij had in 2020. "Ik wil mezelf gewoon verbeteren en zorgen dat ik een betere coureur ben dan in 2020", aldus Albon. 

Alex Albon voor Grand Prix Radio tweede testdag Bahrein 2022

Voor alle updates en interviews van Olav Mol en Jack Plooij luister je natuurlijk naar Grand Prix Radio. Download de gratis app voor je smartphone, luister via de website van Grand Prix Radio, of luister via KPN, XS4ALL, Telfort (kanaal 832), of bij Ziggo (kanaal 861 of de mediabox)

Lees ook: Olav Mol over de tweede ochtendsessie in Bahrein

Lees ook: Pierre Gasly: Proberen niet op de zaken vooruit te lopen

Lees ook: Eerste testdag in Bahrein in tien foto's

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden