Olav Mol over de tweede testdag in Bahrein

3639737

Olav Mol praat Grand Prix Radio bij over de gebeurtenissen op de baan tijdens de F1-testdagen in Bahrein. De middagsessie verliep wat onrustig met meerdere rode vlaggen. Carlos Sainz eindigt de vrijdag met de snelste rondetijd, maar die is later afgepakt door Kevin Magnussen. 

Ferrari en met name Carlos Sainz hebben een goede sessie gereden. Sainz eindigt bovenaan de tijdlijst met een 1:33.532. Daar komt later verandering in als Kevin Magnussen de échte snelste tijd van de dag rijdt (1:33.207) in het extra uur dat Haas mag rijden als compensatie voor het missen van de ochtendsessie op de donderdag. Nicholas Latifi is niet meer teruggekeerd op de baan na zijn code rood situatie in de ochtendsessie. Zijn Williams vatte vlam en die schade bleek zo groot te zijn dat de auto langer gerepareerd moest worden van verwacht. Williams was daarom voor de middagsessie compleet uitgeschakeld. 

In de garage van Red Bull zijn inmiddels 53 dozen gearriveerd die tijdens de middagsessie op de zaterdag op de auto gesleuteld worden. De laatste twee uur van de test in Bahrein zullen voor de Red Bull-fans spannend worden, want dan gaat het team daadwerkelijk testen met hun nieuwe update. Mercedes is ook druk bezig geweest met het afplakken van de zijkanten van de auto om zoveel mogelijk data te verschaffen in meerdere situaties. Het mag duidelijk zijn dat ze bij het team van alles aan het proberen zijn om de optimale setup te krijgen voor de eerste race.

Max Verstappen stapt de auto in tweede testdag Bahrein 2022
Foto: Red Bull Content Pool (Mark Thompson/Getty Images)

Rode vlag situaties

Er waren ook weer drie rode vlaggen tijdens de sessie. Een van die rode vlaggen werd niet veroorzaakt door de coureurs, maar door de F1 die de licht- en codesystemen wilde testen. Het was de bedoeling dat dit tijdens de ochtendsessie getest werd, maar toen stond Valtteri Bottas stil met zijn Alfa Romeo. De eerste rode vlag werd die werd veroorzaakt door een coureur was voor Esteban Ocon. Tien minuten na het groene licht voor de rode vlag van Ocon werd de sessie weer stilgelegd. Dit keer door Lando Norris die vlak na de uitgang van de pitstraat zijn McLaren moest stilzetten. Het team rijdt de test al met de nodige problemen aan de vooras van de MCL36, maar dit probleem leek daar niet de oorzaak van te zijn.

Het lijkt het team echt niet mee te zitten in Bahrein, mede door uitval van de zieke Daniel Ricciardo. Teambaas Andreas Seidl hoopt dat de nieuwe onderdelen snel arriveren in Bahrein waardoor de huidige problemen hopelijk opgelost zijn. Beide coureurs waren al weer snel terug te vinden op de baan en om hun testplannen van de vrijdag te vervolgen.

Extra tijd voor Haas

Haas heeft groen licht gekregen van de F1 om de vier uur testtijd die het team verloor op de donderdagochtend in te halen. Kevin Magnussen zit tijdens de middagsessie voor het eerst weer in de auto en mag gelijk een uur extra op het circuit rijden. Dat blijkt een groot succes want hij rijdt ook meteen de snelste tijd van de dag. Zaterdag worden de overige drie uur door zowel Magnussen als Schumacher verreden. Jack Plooij sprak eerder op de vrijdag met Mick Schumacher over zijn nieuwe teamgenoot en zijn eerste indrukken van de nieuwe auto. Al met al weer een enerverende testdag in Bahrein. De teams trekken zich terug voor de avond om vervolgens weer vroeg op het circuit te verschijnen voor de laatste testdag van de wintertest in Bahrein.

Uiteraard houdt Grand Prix Radio je op de hoogte van alle gebeurtenissen op en rondom de baan. Voor alle updates en interviews van Olav Mol en Jack Plooij luister je natuurlijk naar Grand Prix Radio. Download de gratis app voor je smartphone, luister via de website van Grand Prix Radio, of luister via KPN, XS4ALL, Telfort (kanaal 832), of bij Ziggo (kanaal 861 of de mediabox)

Lees ook: Alex Albon: Ik geloof graag dat ik heb geholpen aan Max' wereldtitel

Lees ook: Olav Mol over de tweede ochtendsessie in Bahrein

Lees ook: Eerste testdag in Bahrein in tien foto's

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden