Christian Horner blij met betrouwbaarheid RB18

door Jacobine van den Berg
3639737

Christian Horner zegt blij te zijn met de betrouwbaarheid van de RB18. De Red Bull Racing-teambaas zegt ook dat de auto er sterk voor staat bij het maken van vele kilometers. Tijdens de lunchpauze op de zaterdagmiddag stond de Brit voor de microfoon van Olav Mol.

Horner zegt onder andere dat het een andere auto is en daardoor creeer je een andere rijstijl. "Maar de coureurs zijn de beste in de wereld en ze passen zich heel snel aan, binnen twee, drie rondjes hebben ze het al door." De Red Bull-teambaas vervolgt dat hij erg blij is met de betrouwbaarheid tot nu toe. "Maar je wilt altijd meer, over de vele kilometers zien we er sterk uit en we werken het programma  ook netjes af."

Christian Horner - Header

Nieuwe reglementen

Gevraagd naar de voortgang van de fabriek waar ze werken aan eigen Red Bull Powertrains, hun eigen motorfabriek zegt Horner dat het allemaal goed verloopt. "Over acht weken gaat de fabriek open dus het is een spannende tijd om te zien dat de faciliteit dan eindelijk tot leven komt, we kijken ook al vooruit naar 2026, we hebben een team die erg gefocust zijn op de nieuwe reglementen. a team that are very focused on the new regulations

Op de vraag of het team er volgende week goed bij zit zegt Horner dat het lastig te zeggen is op basis van testresultaten. "We weten dat Mercedes sterk zal zijn en Ferrari is in goede vorm net als McLaren, we gaan het zien", sluit hij af. 

Lees ook: Yuki Tsunoda blij na productieve dag

Lees ook: Lewis Hamilton: last van wind en porpoising

Lees ook: Max Verstappen onder indruk van nieuwe Ferrari

door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden