Yuki Tsunoda blij na productieve dag

door Coert Gillissen
alonso sprint imola

Yuki Tsunoda is blij na een prima tweede testdag. De Japanner reed maar liefst 120 ronden en is tevreden met de data die hij daarmee vergaarde.

De 21-jarige coureur uit Sagamihara rondde het circuit van Bahrein 120 keer, en reed daarmee de meeste ronden van iedereen op de tweede testdag. In gesprek met F1.com zegt hij: "Het was een goede dag, we hebben veel rondes gereden en informatie gewonnen. We hebben ons nog niet gericht op snelle runs, want we zijn nog bezig met het begrijpen van de auto. Er zijn punten waar we nog aan moeten werken, maar ik ben overal het algemeen erg tevreden." 

Tsunoda bahrein test lars baron getty images
Foto: Red Bull Content Pool, Lars Baron/Getty Images

Zin in laatste testdag

Tsunoda kijkt uit naar de derde testdag. De focus verschuift dan naar snelle runs. "Vorig jaar heb ik veel plezier gehad met het oefenen van kwalificatieruns. Maar dit jaar richt ik me meer op het ontwikkelen van de auto en het creëeren van een goede basis voor de eerste race. Ik doe wat de engineers willen."  

Lastige omstandigheden

De omstandigheden tijdens de tweede testdag waren lastig, volgens Tsunoda: "De wind veranderde steeds van richting. Tijdens een long-run had ik de ene ronde de wind van voren bij het aanremmen voor bocht 1, maar de ronde daarop was de wind 180 graden gedraaid en had ik plotseling de wind van achteren! In eerste instantie was het lastig om met de nieuwe auto me daarop aan te passen. Maar later merkte ik dat het verschil in wind min of meer dezelfde invloed heeft op de nieuwe auto's als het had op de oude wagens. Al bij al, tricky omstandigheden." 

Voor de derde testdag zit Pierre Gasly tijdens de ochtendsessie in de Alpha Tauri AT03, waarna Tsunoda het stuurtje overneemt en de derde testdag afsluit.

Voor alle updates en interviews van Olav Mol en Jack Plooij luister je natuurlijk naar Grand Prix Radio. Download de gratis app voor je smartphone, luister via de website van Grand Prix Radio of luister via KPN, XS4ALL, Telfort (kanaal 832) of Ziggo (kanaal 861 of de mediabox)

 

Lees ook: Schumacher: "Ik zie geen reden om achteraan te rijden"

Lees ook: Tweede testdag in Bahrein in tien foto's

Lees ook: Daniel Ricciardo test positief op corona

door Coert Gillissen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden