Kevin Magnussen: F1 is de real deal

Header liveblog 1 Bahrein

Kevin Magnussen is blij om terug te zijn in de Formule 1. Tegen Jack Plooij van Grand Prix Radio verklaarde de Deen dat hij de sport had gemist, na een jaar in Amerika te hebben geracet. 

Toen Magnussen in 2020 vertrok bij Haas, leerde hij te accepteren om niet meer in Formule 1 te rijden. Tegen Plooij vertelt hij dat dat goed voelde, en veel plezier had in het racen van sportscars en IndyCars. Desondanks, toen de 29-jarige coureur weer voor het eerst plaatsnam in de Haas, realiseerde hij pas hoe erg hij Formule 1 had gemist: "Toen dacht ik, dit is de real deal, dit is het echte werk."

Magnussen in auto bahrein test LAT Photo
Foto: Haas F1 Team Media, LAT Photo

Snelste op dag 2

Vanwege een vertraagd vrachtvliegtuig miste Haas de ochtendsessie van de eerste testdag. Om dat verlies te compenseren, mag het team in totaal vier uur langer testen dan de andere teams. Magnussen zette in die 'privétest' prompt de snelste tijd van de dag neer. "Pre-season tests geven altijd verrassingen die niet persé kloppen. Het is leuk om bovenaan te staan, maar dankzij het uurtje extra is de baan koeler en dus sneller. Bovendien weten we niet hoe de andere auto's aanvoelen. Ik voel me goed over de auto en de snelheid, we zullen volgende week zien waar we staan."

Relatie met Schumacher

De vorige teammaat van Magnussen bij Haas was de ervaren Romain Grosjean. Nu zit Mick Schumacher aan de andere kant van de garage. Magnussen beschrijft hem als een 'nuchter' persoon, en verwacht een goede relatie. "Hij is natuurlijk opgegroeid met motorsport, net als ik. Ik weet wat het is om uit een racefamilie te komen. Mick is getalenteerd, hij is een veelbelovende coureur." Magnussen is klaar voor de eerste race. "Ik had graag wat meer tijd gehad om mijn nek te trainen, maar ik ben hier en ik ben er klaar voor."

Voor alle updates en interviews van Olav Mol en Jack Plooij luister je natuurlijk naar Grand Prix Radio. Download de gratis app voor je smartphone, luister via de website van Grand Prix Radio of luister via KPN, XS4ALL, Telfort (kanaal 832) of Ziggo (kanaal 861 of de mediabox)

Lees ook: Kevin Magnussen over debuut in nieuwe F1-auto

Lees ook: Nyck de Vries mogelijke invaller Ricciardo bij McLaren

Lees ook: Esteban Ocon: "Beste dag van 2022 voor Alpine"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden