Kevin Magnussen over debuut in nieuwe F1 auto

alonso sprint imola

Op de tweede testdag in Bahrein maakte Kevin Magnussen zijn debuut in de nieuwe bolide van Haas. Tot vrijwel iedereens verbazing zette hij in de middagsessie de snelste tijd neer. Dit gebeurde tijdens de extra tijd die Haas mag rijden in Bahrein, als gevolg van de gemiste ochtendsessie op donderdag.

Nieuwe auto

Teambaas Guenther Steiner denkt een goede keuze te hebben gemaakt door Magnussen in het stoeltje van Nikita Mazepin te zetten. Met op het laatste moment een nieuwe coureur voor het team van Haas, is het voor Magnussen nog even wennen in de auto van 2022. Dit laat hij weten aan F1.com: "De auto is zwaarder en dat voel je. Maar buiten dat is het nog steeds fijn om te rijden. Het is nog steeds een Formule 1-wagen en uiteindelijk zal het net zo snel gaan. Het is nu heel vroeg in de ontwikkeling van deze auto's en de rondetijden zullen nog aardig omlaag gaan."

magnussen-testdagen-bahrein

Foto: Haas F1 Team Media (LAT Photo)

Alle testtijd benut

Magnussen heeft alles uit de middagsessie gehaald op de tweede testdag in Bahrein: "Ik ben geen een keer uit de auto gestapt, dus ik was maar aan het rijden en rijden." Met de snelste tijd heeft Magnussen een goed gevoel over de nieuwe auto, maar er moet ook nog veel gebeuren. "Dat is wat het team en ik nodig hadden het was een hele goede middag. Hopelijk kunnen we dit morgen doorzetten. We moeten nog wel wat leren over de temperaturen om zeker te zijn dat we een hele race kunnen rijden, dat is ook belangrijk."

"Het is al een hele prestatie om een race uit te rijden, dus dat is natuurlijk onze hoogste prioriteit", sluit Magnussen af. Op de derde en laatste testdag in Bahrein rijdt Magnussen de ochtendsessie, waar hij wederom een uurtje extra testtijd krijgt. 

Voor alle updates en interviews van Olav Mol en Jack Plooij luister je natuurlijk naar Grand Prix Radio. Download de gratis app voor je smartphone, luister via de website van Grand Prix Radio of luister via KPN, XS4ALL, Telfort (kanaal 832) of Ziggo (kanaal 861 of de mediabox)

Lees ook: Yuki Tsunoda blij na productieve dag

Lees ook: Lewis Hamilton: last van wind en porpoising

Lees ook: Max Verstappen onder indruk van nieuwe Ferrari

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden