Christian Horner verwacht langzamere pitstops

10-saturday-monza

Red Bull-teambaas Christian Horner verwacht dat met de nieuwe, zwaardere Formule 1-wagens de pitstops langzamer zullen uitvallen dan dat we gewend zijn. Dat laat de Brit weten tegenover F1 TV.

De tijd van pitstops onder de twee seconden ziet Horner niet meer terugkeren. "De pitstops zijn iets langzamer. De wielen zijn zwaarder door de 18 inch grootte en we hebben een wheel disc in de wielen zitten. Ik betwijfel het ten zeerste dat we pitstops onder de twee seconden zullen zien."

Doelstelling

Horner heeft voor het team wel duidelijk wat het doel met de pitstops moet worden. "We moeten ons gaan richten op tijden laag in de twee seconden. Dat zal al een hele nette prestatie zijn. We hebben een hele sterke man die de achterkant van de auto omhoog haalt, dat heb je nu wel nodig met deze zware auto's."

Horner-spaanse-gp

Boten

De zwaardere auto's hebben naast de pitstops, ook invloed op de rijstijl van de coureurs. "Het lijken wel boten. De auto's zijn 50 kilo zwaarder dan vorig jaar, langer en groter. In snelle bochten zijn ze ondanks dat net zo snel, misschien zelfs sneller. In de langzamere bochten zie je wel het verschil, en daar is nu juist tijd te behalen", aldus Horner. 

Aanpassingen

Christian Horner is vol lof over hoe de coureurs de nieuwe wagens eigen hebben gemaakt. "Het kost veel aanpassingen om aan de nieuwe wagens te wennen. De downforce is anders, de reglementen zijn anders. Het is dan ook fantastisch om te zien hoe snel deze coureurs zich kunnen aanpassen."

Lees ook: Laatste testdag Bahrein in tien foto’s

Lees ook: Olav Mol over de laatste testdag in Bahrein

Lees ook: Pierre Gasly tevreden na testdagen, verbaasd over vorm Mercedes

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden