Mattia Binotto over contractverlenging Carlos Sainz: Kwestie van een paar details

door Jacobine van den Berg
alonso sprint imola

Ferrari is bezig Carlos Sainz zijn contract te verlengen. De Spanjaard wist in zijn eerste jaar bij het Italiaanse team teamgenoot Charles Leclerc te verslaan. Hij eindigde op een vijfde plek in het eindklassement. Volgens Mattia Binotto, de Ferrari-teambaas is het een kwestie van details voor er een deal is. 

Sainz debuteerde in 2015 bij Toro Rosso waar hij de teamgenoot van Max Verstappen was. Eind 2017 stapt de Spanjaard over naar Renault waar hij twee jaar reed om in 2019 een kans te krijgen bij McLaren. Uiteindelijk zag Ferrari veel potentie in de Spaanse coureur die natuurlijk de kans niet aan zich voorbij wilde laten gaan.

'Kwestie van details'

Na een zeer goed debuutjaar bij Ferrari is het duidelijk dat er een contractverlenging aan zit te komen. Teambaas Mattia Binotto geeft bij Corriere dello Sport daarover aan: "We werken er elke dag aan. Het is een kwestie van een paar details voordat we een deal hebben." De Spanjaars kan de concurrentie van teamgenoot Leclerc aan, het team ziet in dat het maximale uit de F1-wagens wordt gehaald, daardoor is er geen reden om Sainz te laten gaan.

Ferrari f175

Geen geheim

Ook Sainz is openhartig over zijn positie in het team: "Het is geen geheim dat we bezig zijn met een contractverlenging. Wanneer dat precies rond zal zijn, dat weet ik nog niet." Hij voegt nog dat hij blij om bij Ferrari te zitten en hij ook veel vooruitgang ziet. Met de F1-75 lijkt Ferrari te beschikken over een sterke auto.

Aankomend weekend zal het nieuwe seizoen van start gaan in Bahrein, dan zullen we echt zien hoe het ervoor staat bij alle tien teams.

Lees ook: Christian Horner verwacht langzamere pitstops

Lees ook: Colton Herta ontwikkelingscoureur bij McLaren

Lees ook: Laatste testdag Bahrein in tien foto’s

door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden