Andreas Seidl: probleem met remmen zet ons op achterstand

alonso sprint imola

De testdagen zijn alles behalve probleemloos verlopen voor McLaren. Door een koelingsprobleem met de remmen is er een achterstand opgebouwd, dit laat teambaas Andreas Seidl weten aan Motorsport.com

Het team van McLaren heeft de testdagen niet positief kunnen afsluiten. Een koelingsprobleem met de remmen zorgt voor een achterstand bij het team. "Dit was zeker niet het plan. Het probleem kwam onverwachts waardoor we veel tijd kwijt zijn. Dat zet ons zeker op een achterstand", aldus Seidl. 

Race tegen de klok

Seidl ziet in dat het team hard aan de slag moet om de problemen op te lossen. "Het wordt een race tegen de klok om het probleem te verhelpen en bepaalde upgrades op de auto te zetten. We moeten hopen dat de updates volgende week genoeg zijn", vertelt de teambaas. McLaren heeft hierdoor ook niet het hele programma af kunnen werken. Over alle testdagen in Bahrein zijn er 200 rondes gereden, waarvan 90 rondes in de laatste dag.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren)

"Wat we hadden niet genoeg"

"Wat we op de baan hadden was niet genoeg. De auto kon de hoge temperaturen en de lay-out niet aan", volgens Seidl. Hij concludeert dat het huidige koelingssysteem van de voorremmen de hitte en de lay-out niet kunnen verdragen. Ook had het team niet genoeg tijd om bepaalde onderdelen, die het probleem zouden kunnen verhelpen, op het circuit te krijgen. "Ik heb het vertrouwen dat we het probleem op kunnen lossen, daarna kunnen we meer over de prestaties praten."

Positie Mclaren

Waar McLaren nu staat ten opzichte van de andere teams is volgens Seidl heel moeilijk te zeggen. "Ferrari en sommige andere teams staan er al sinds Barcelona goed voor, maar het belangrijkste is dat we op het moment op onszelf focussen. We zien volgende week waar we staan", aldus de Duitser. Tijdens de testdagen laat niet iedereen zien waar ze staan. Zo is Seidl er zeker van dat Mercedes er gewoon staat volgende week. "Tot volgende week bij het eerste raceweekend weten we niet waar iedereen staat."

Lees ook: Christian Horner verwacht langzamere pitstops

Lees ook: Colton Herta ontwikkelingscoureur bij McLaren

Lees ook: Laatste testdag Bahrein in tien foto’s

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden