Chase Briscoe wint eerste NASCAR-race in carrière

door Olav van Boxtel
Header liveblog 1 Bahrein

In de vierde race van het NASCAR-seizoen weet Chase Briscoe zijn eerste cup race te winnen in de Amerikaanse raceklasse. Op de Phoenix International Raceway wist hij voor te blijven op achtervolgers Ross Chastain en Tyler Reddick, die als tweede en derde over de streep kwamen.

Briscoe wist met een ijzersterke herstart vier rondes voor het einde van de race zijn concurrenten het nakijken te geven in zijn Ford. Dit terwijl de twee mannen achter hem nog vol in gevecht waren om positie twee en drie. Uiteindelijk wist Ross Chastain op streep een paar millimeter te vinden, waardoor hij ten koste van Tyler Reddick P2 opeiste. 

Uitwaaien

Het Phoenix International Raceway, waar Briscoe zegevierde, is een korte baan. Een afstand van 1,6 kilometer werd afgelegd door de NASCAR-bolides. Een circuit zonder veel banking en veel leuke restarts. Het minieme hoogteverschil in combinatie met een groot stuk asfalt aan de binnenzijde van de baan, zorgde namelijk voor restarts waarin de bolides in vergelijking met andere circuits ver kunnen uitwaaien om ruimte te maken voor inhaalacties. Echter zorgde dit niet voor een erg spannende race.

Finish Phoenix Raceway NASCAR
Chase Briscoe finisht voor Chastain en Reddick

Rising Star?

De nieuwe winnaar Chase Briscoe is volgens Rick Winkelman naam en faam aan het opbouwen in de NASCAR. De coureur heeft zichzelf in de raceklasse geknokt zonder rijke familie en puur op wilskracht en talent, zo liet Winkelman weten aan Grand Prix Radio

Briscoe's team, Stewart Haas Racing, kende tot op heden nog weinig succes, maar daar bracht de coureur verandering in. Komende week krijgt het team wederom de kans om een overwinning binnen te slepen op het circuit in Atalanta, wat verbouwt is. Niemand weet echter precies wat hen te wachten staat op deze gloednieuwe baan.

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Bahrein

Lees ook: Formule 1-teams in overleg om spiegeloorlog te voorkomen

Lees ook: Helmut Marko niet onder de indruk van nieuwe Mercedes

 

 

door Olav van Boxtel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden