Helmut Marko niet onder de indruk van nieuwe Mercedes

door Patrick Wuite
3639737

Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko geeft toe dat hij niet heel erg onder de indruk is van de geüpdatete Mercedes W13. De Oostenrijker in dienst van Red Bull had op meer snelheid gerekend.

Voor de tweede testweek begon, werd er veelvuldig gesproken over Mercedes. Het Zuid-Duitse team zou met tal aan updates komen in Bahrein en in Italiaanse media werd er zelfs gespeculeerd over een heuse B-auto. Op donderdagochtend toen de tweede testweek begon, waren de updates ook duidelijk zichtbaar. Zo is Mercedes voor een heel ander sidepods-ontwerp gegaan en hebben ze gekozen voor de no-sidepods oplossing. Een zeer opvallende verschijning, maar Helmut Marko is er niet kapot van.

"Wij keken meer naar hoe ze presteerden in plaats van dat we naar de sidepods keken. Het ziet er revolutionair uit, maar het gaat er om wat de stopwatch vertelt. Wij waren weer het snelste en net zoals vorig jaar worstelde Mercedes tijdens de testen", tekende Marko op aan de Oostenrijkse krant OE24.

Helmut Marko 2022

Ferrari

Ferrari viel in positieve zin op bij Marko. Na een sterke eerste testweek in Spanje was Ferrari in Bahrein continu snel en reden ze veel rondjes. "Ze hebben een goede winter achter de rug en zijn dichterbij gekomen", stelt de Oostenrijker.

Lees ook: Christian Horner: Lewis Hamilton wilde naar Red Bull komen

Lees ook: Max Verstappen: Toekomst na 2028 onzeker

Lees ook: Technisch directeur Mercedes verwacht geen overwinning

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden