Christian Horner: Lewis Hamilton wilde naar Red Bull komen

alonso sprint imola

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft onthuld dat er in de periode van 2010 tot en met 2013 serieuze gesprekken zijn gevoerd om Lewis Hamilton naar Red Bull te halen. Dat vertelde de Britse teambaas in een interview met The Daily Mail.

Hamilton had het na een aantal seizoenen bij McLaren wel gezien en wilde ergens anders succes gaan boeken. "We hebben tussen 2010 en 2013 verschillende malen gesproken met Hamilton om hem naar ons team te halen. Lewis wilde heel graag naar ons komen", liet Horner optekenen.

Vettel

Ondanks dat Horner de gedachte interessant vond, zag de Brit er wel vanaf om Hamilton daadwerkelijk naar Red Bull te halen. "We hadden destijds met Sebastian Vettel al een van de beste coureurs. Het was voor ons geen optie om met twee topcoureurs binnen het team te halen. Hamilton benadrukte wel telkens dat hij het zag zitten, maar vanuit onze kant hebben we het dus niet gedaan."

images_Formule1_nieuws_horner-vettel

Overstap naar Mercedes

Christian Horner onthulde ook dat hij zelf bij Mercedes aangedrongen had om Hamilton binnen te halen. "Destijds was McLaren meer een bedreiging dan Mercedes en Hamilton reed nog voor McLaren. Ik probeerde Hamilton de overstap te laten maken om zo het rijdersduo van McLaren te verzwakken. Ik heb toen Niki Lauda aangemoedigd om een flinke smak geld te bieden voor Hamilton, die anders niet naar Mercedes zou gaan. We kunnen wel concluderen dat mijn plan averechts gewerkt heeft, nu Lewis veel gewonnen heeft met hen."

Concurrentie van Russell

Horner ziet dat Hamilton met Russell een grote concurrent binnen Mercedes gekregen heeft. "Hamilton is nog heel snel, maar zal langzamer worden of stoppen. Voor komend seizoen zal hij al een flinke kluif krijgen aan George Russell. Russell is hongerig en een fenomenaal talent."

Lees ook: Max Verstappen cynisch over underdogrol Mercedes

Lees ook: Positieve testweek voor Haas: Schumacher zet tweede tijd neer

Lees ook: Helmut Marko tevreden en opgelucht dat updates RB18 werken

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden