Positieve testweek voor Haas: Schumacher zet tweede tijd neer

door Jacobine van den Berg
10-saturday-monza

Mick Schumacher heeft in zijn extra testtijd de tweede tijd neergezet. Haas mocht, toen de testweek voor de andere negen teams erop zat in Bahrein, nog wat extra uren rijden om zo de verloren tijd van donderdag in te halen.

Doordat de vracht met apparatuur en onderdelen te laat arriveerde kreeg het Amerikaanse team op vrijdag en zaterdag extra tijd om te kunnen testen. Op vrijdag zette Kevin Magnussen al de snelste tijd neer en zaterdag probeerde Schumacher hetzelfde. Hij zette uiteindelijk de tweede snelste tijd neer, op een halve seconde van Max Verstappen.

'Succesvoller dan vorig jaar'

De Duitser begint dit seizoen aan zijn tweede jaar in de koningsklasse en het lijkt erop dat dit jaar succesvoller gaat zijn dan vorig jaar, zo legt hij uit op de site van Haas. “We hebben een goede auto, we hebben iets waar we aan kunnen werken dus iedereen kan echt blij en trots zijn op wat we neergezet hebben. Nu moeten we het alleen nog laten zien op de baan. Ik kijk heel erg uit naar wat dit seizoen gaat brengen.”

Haas Bahrein 2022

Moeizame start

Het jaar begon moeizaam voor Haas nadat de samenwerking met de Russische Nikita Mazepin door de Russische inval in Oekraïne abrupt ten einde kwam. Daarmee verloor Haas ook nog eens titelsponsor Uralkali. Ook Magnussen, die bij de eerste testdag in Bahrein pas aangekondigd werd als vervanger van Mazepin is blij met de ontwikkeling. Door verschillende problemen hebben ze niet de hoeveelheid rondjes kunnen rijden wat ze hadden gehoopt, maar het lijkt erop dat Haas sneller is dan voorgaande jaren.

Lees ook: Christian Horner verwacht langzamere pitstops

Lees ook: Colton Herta ontwikkelingscoureur bij McLaren

Lees ook: Laatste testdag Bahrein in tien foto’s

door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen