Technisch directeur Mercedes verwacht momenteel geen overwinning

alonso sprint imola

Andrew Shovlin, technisch directeur van Mercedes, verwacht op dit moment niet dat zijn team kan vechten voor overwinningen. De auto zou daarvoor nog te wisselvallig presteren. Pas als het team de auto onder controle heeft, kan er worden gedacht aan het winnen van races. 

In Bahrein heeft Mercedes een auto laten zien waar veel over gepraat werd in de paddock. Veel teams zijn onder de indruk van de W13, maar het topteam zelf lijkt de auto niet onder controle te krijgen. Coureurs Lewis Hamilton en George Russell gaven al aan moeite te hebben met het besturen van de nieuwe wagen. 

wintertest-mercedes-bahrein

Foto: Pirelli

Testdagen Bahrein

Via een persbericht van Mercedes spreekt Shovlin zich uit over de testdagen met de nieuwe auto: "We hadden moeite om de eerste paar ronden de harde band te laten werken, maar op zachter rubber gaat het gemakkelijker en lijken we in een betere vorm te zijn."

Race tegen de klok

Ook geeft hij aan dat het team tempo moet maken als zij kans willen maken op de eerste zege van het seizoen. En daar heeft hij gelijk in, want het eerste raceweekend zal vrijdag 18 maart al beginnen. Dan gaan de eerste vrije trainingen van start in Bahrein en is de start van het eerste raceweekend een feit.

Lees ook: Otmar Szafnauer over vertrek Aston Martin

Lees ook: Max Verstappen: Toekomst na 2028 onzeker

Lees ook: Christian Horner: Lewis Hamilton wilde naar Red Bull komen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen