Max Verstappen: Toekomst na 2028 onzeker

door Anouk Ros
3639737

Max Verstappen denkt nog niet na over zijn bezigheden na zijn huidige contract bij Oracle Red Bull Racing. Onlangs heeft Verstappen een nieuw contract getekend, wat hem tot 2028 verbindt aan het Oostenrijkse team. Zijn eerdere contract zou lopen tot 2023, maar daar zijn nog wat jaartjes aan vastgeplakt.

Na het behalen van het kampioenschap afgelopen jaar maakte Verstappen al bekend nog zo lang mogelijk bij zijn huidige team te blijven rijden. Het was daarom ook wel te verwachten dat er een contractverlenging aan zou komen. Aan Sky Germany heeft Verstappen laten weten dat hij helemaal op zijn plek is bij Red Bull: "Red Bull is een soort van tweede familie."

Toekomstplannen

Verstappen wil nog niet nadenken over zijn plannen nadat zijn huidige contract afloopt. Tegen die tijd is hij 31 jaar: "we gaan dan wel kijken of ik daarna nog doorga of niet", aldus de Nederlander. De prestaties van de komende jaren zal hij wel meenemen in zijn besluit, al duurt dat dus nog wel even. 

Max-verstappen-bahrein

Foto: Red Bull Content Pool (Lars Baron/Getty Images)

Uitweg?

Er is een grote kans dat er in het contract van Verstappen een clausule staat over het presteren van de auto. In F1 aan Tafel, de podcast van Grand Prix Radio, gaat het daar ook over. Frans Verschuur zegt het volgende: "Er zal zeker een clausule instaan dat als Red Bull Racing niet meer kan leveren, dat Max dan weg kan." 

Lees ook: Christian Horner: Lewis Hamilton wilde naar Red Bull komen

Lees ook: Max Verstappen cynisch over underdog-rol Mercedes

Lees ook: Positieve testweek voor Haas: Schumacher zet tweede tijd neer

door Anouk Ros

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen