Otmar Szafnauer over vertrek Aston Martin

alonso sprint imola

Otmar Szafnauer heeft zich uitgesproken over zijn vertrek bij Aston Martin en zijn nieuwe functie bij Alpine. Dit deed hij in een interview met F1 TV. Daarin noemde hij zijn vertrek onder andere "beter voor alle partijen".

Szafnauer was sinds 2009 verbonden aan het Formule 1-team dat tegenwoordig Aston Martin heet. Eerder gingen er al geruchten rond dat hij de overstap zou maken naar het team van Alpine, maar dat werd voor een lange tijd ontkend. Szafnauer zegt een goede tijd te hebben gehad bij het team. Toch leek het nu voor alle partijen het beste dat hij zou vertrekken. 

Otmar Szafnauer

Foto: Aston Martin F1 Team 

Geen twee pausen

Na zijn vertrek in januari heeft Szafnauer nu zijn verhaal gedaan. Szafnauer laat doorschemeren dat hij niet meer de enige kapitein op het schip was: "Een vriend vertelde mij dat de katholieke kerk slechts één paus heeft, en dat een tweede paus gewoon niet klopt. Daarom denk ik dat het tijd was om te vertrekken en Aston Martin achter te laten bij hun ene overgebleven paus."

Sponsor BWT

BWT is in de Formule 1 hoofdsponsor geweest van meerdere teams waar Szafnauer teambaas was, zoals Force India en Racing Point. In de tijd van Aston Martin heeft Szafnauer wel eens bij Lawrence Stroll, mede-eigenaar van het team, laten weten dat de auto's weer een roze uitstraling zouden moeten krijgen. Dit heeft Szafnauer echter niet door kunnen voeren. Alpine heeft dit seizoen BWT als sponsor erbij gekregen, waardoor het team de eerste twee races met een compleet roze auto rijdt.

Lees ook: Christian Horner: Lewis Hamilton wilde naar Red Bull komen

Lees ook: Max Verstappen cynisch over underdog-rol Mercedes

Lees ook: Positieve testweek voor Haas: Schumacher zet tweede tijd neer

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen