Lewis Hamilton wil achternaam veranderen

door Patrick Wuite
3639737

Lewis Hamilton wil zijn achternaam gaan aanpassen om zijn moeders naam op te nemen in zijn volledige naam. De zevenvoudig wereldkampioen wil voortaan door het leven gaan als Lewis Carl Davidson Hamilton Larbalestier, de achternaam van zijn moeder Carmen.

Het idee om zijn achternaam aan te passen, speelde al een tijdje, geeft de Mercedes-coureur toe op de Dubai Expo 2020. Hij wilde dat eigenlijk vorig jaar al doen als hij voor de achtste keer kampioen was geworden, maar helaas voor de Brit ging Max Verstappen met de titel aan de haal. "Ik ben heel trots op de familienaam 'Hamilton', maar ik wil mijn moeders naam (Larbalestier) opnemen in mijn naam", vertelt de Brit.

De reden voor de naamswijziging? "Ik snap niet waarom vrouwen hun naam verliezen als ze getrouwd zijn. Ik wil dat mijn moeders naam blijft bestaan en wel bij de Hamilton-naam", aldus de 37-jarige Mercedes-coureur. 

Lewis Hamilton 2022 helm

Achtste titel

Hamilton, wiens contract aan het einde van 2022 afloopt, hoopt dat hij het record van Michael Schumacher, die ook zeven keer kampioen is geworden, nog kan verbreken voordat hij met pensioen gaat. Het is de stip aan de horizon, die achtste wereldtitel. "Dat zou echt enorm veel betekenen voor mij en voor mijn familie", aldus Hamilton.

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Bahrein

Lees ook: Ferrari legt druk bij Mercedes en Red Bull

Lees ook: Helmut Marko niet onder de indruk van nieuwe Mercedes

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden