Ferrari legt druk bij Mercedes en Red Bull

door Patrick Wuite
Header liveblog 1 Bahrein

Ferrari-teamchef Mattia Binotto tempert de verwachtingen na twee goede testweken in zowel Spanje als in Bahrein en stelt dat Mercedes en Red Bull de favorieten zijn komend weekend, als het seizoen gaat beginnen.

Ferrari kende zes uitstekende testdagen, waarin het de meeste rondes aflegde en vaak bovenaan de tijdenlijst te vinden was, al zijn tijden in dit stadium van ondergeschikt belang. De concurrentie is duidelijk onder de indruk van de F1-75, de nieuwe Ferrari, en bestempelt het Italiaanse team als de torenhoge favoriet voor de eerste race van het seizoen, maar Ferrari-teambaas Mattia Binotto wil daar niks van weten.

Outsiders

"Het is moeilijk om conclusies te trekken na zes testdagen. Ik denk dat Red Bull en Mercedes de favorieten zijn. Zij werden vorig jaar kampioen en ze bewezen in het verleden dat het goede teams zijn. Er is geen reden waarom ze niet de favoriet zijn. Als Ferrari zijnde zijn we nu de outsiders en we hopen dat we ze kunnen uitdagen", liet Binotto weten aan Motorsport.com.

F1-75 spanje

Competitief

Ondanks dat Binotto erg voorzichtig is, ziet hij ook wel dat Ferrari een goede kans maakt om terug te keren naar de voorkant van het veld. "Als je naar de laatste jaren kijkt, zijn we vaak tweede geworden. In 2017 en 2018 hadden we een goede auto. 2020 was heel moeilijk voor ons en vorig jaar kon je bijna niks veranderen. Ik weet zeker dat we dit jaar kunnen bewijzen dat we een goed team zijn", besluit de Ferrari-teamchef.

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Bahrein

Lees ook: Max Verstappen: Toekomst na 2028 onzeker

Lees ook: Christian Horner: Lewis Hamilton wilde naar Red Bull komen

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen