George Russell is klaar voor zijn seizoen bij Mercedes

3639737

George Russell zegt dat hij klaar is voor de nieuwe uitdaging bij Mercedes. Hoewel de overstap van Williams naar Mercedes in de lijn der verwachting lag, moet de Britse coureur de verwachtingen ook nog waar zien te maken. Het 2022-seizoen slaat een nieuwe weg in met nieuwe reglementen en auto's. 

Na de testdagen in Bahrein ziet het er niet rooskleurig uit voor Mercedes. Het team heeft vooral last van de wind en porpoising. Het is duidelijk dat ze tijdens de testdagen vooral bezig waren met de juiste setups te vinden om zoveel mogelijk vermogen uit de auto te krijgen. Russell eindigde toch een aantal keer bovenaan in de tijdenlijst, maar het team is nog niet tevreden. 

"Met de komst van de nieuwe auto's moeten we niet kijken naar het gehele plaatje, maar we moeten gelijk aan de slag gaan", zegt Russell in een interview met Sky Sports. "We proberen om bovenop de problemen te springen die zich voordeden tijdens de testdagen in Bahrein en de juiste veranderingen door te voeren voor de openingsrace."

George Russell op de baan eerste testdag Bahrein 2022
Foto: Mercedes AMG F1

Porpoising

Russell vertelt dat het meest voorkomende probleem porpoising is bij verschillende teams. Dat is volgens hem ook het grootste verschil in de nieuwe auto's met voorgaande jaren. Niet alleen Mercedes loopt tegen het probleem aan. Meerdere coureurs stuiterden over het circuit in Bahrein en Barcelona tijdens de testdagen.

Russell zegt dat het een nieuwe ervaring is voor hem en de engineers. Maar hij is ervan overtuigd dat ze het probleem bij Mercedes zo snel mogelijk hebben opgelost. Hij denkt ook dat er te weinig voorbereiding is geweest met de nieuwe auto's. Zeker omdat de drie testdagen verdeeld worden onder twee coureur's in elk team. 

George Russell en Lewis Hamilton launch W13 2022
Foto: Mercedes AMG F1

Lewis Hamilton

Een nieuw team betekent ook een nieuwe teamgenoot. Bij Williams had Russell een goede band met Nicholas Latifi, maar bij Mercedes staat hij recht tegenover Lewis Hamilton. Een zevenvoudig wereldkampioen die al jaren bij het team rondloopt. Dat kan zorgen voor de nodige druk op de coureur, maar Russell zegt dat hij dat opzij schuift en zich zo goed mogelijk concentreert op zichzelf. 

Hij zegt dat hij het niet moeilijk vindt om zich aan te passen in het team. Mede omdat hij ook al voor een langere tijd verbonden is aan Mercedes toen hij in 2017 hun junior-coureur is geworden. Russell kijkt met een goed gevoel terug op zijn drie jaar bij Williams die volgens hem enorm waardevol zijn geweest. De ervaring die hij bij het team heeft opgedaan over het racen in een moeilijke auto neemt hij mee naar Mercedes. 

Het maakt volgens hem niet uit dat Mercedes een van de grootste teams binnen de Formule 1 is: "Je zet je helm op, het maakt niet uit of je in een blauwe, zilveren of zwarte auto rijdt. Je bent er om zo snel mogelijk te rijden, het maximale uit jezelf te halen en de juiste feedback te geven aan het team. Die visie zal niet veranderen", aldus Russell. 

Lees ook: Lewis Hamilton: Mercedes is het beste team op de baan

Lees ook: Toto Wolff: In 2016 bijna afscheid genomen van Hamilton

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Bahrein

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden