Toto Wolff: In 2016 bijna afscheid genomen van Hamilton

10-saturday-monza

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft onthuld dat Mercedes en Lewis Hamilton in 2016 bijna uiteen zijn gegaan. Dat vertelde de Oostenrijker in een interview met The Times.

Het seizoen 2016 was het seizoen waarin Lewis Hamilton en Nico Rosberg om de titel streden, Hamilton trok uiteindelijk aan het kortste eind. Door de hevige interne strijd gedurende het seizoen twijfelde Hamilton ernstig over zijn toekomst bij Mercedes. Ook nadat Rosberg stopte was Hamilton niet zeker of hij bij de Duitse renstal wilde blijven. 

Kerstfeest

Wolff heeft tijdens een kerstfeest Hamilton overgehaald. "Ik had Lewis uitgenodigd tijdens een kerstfeest. We moesten met elkaar in conclaaf of we verder wilden of niet. Ik wist dat hij als coureur wilde winnen, maar ik wilde succes voor het team. Soms conflicteren de belangen en dan moeten we kijken of we wel met elkaar verder willen."

Wolff en Hamilton in Spielberg bekendmaking contract 2021

Huwelijk

Wolff vergeleek de situatie met Hamilton met zijn eigen huwelijk. "Ik vergeleek de situatie met mijn huwelijk met Susie. Hoewel zij de vergelijking niet leuk vond, zag ik de overeenkomsten. Susie en ik zijn het wel eens niet eens over dingen, zo ook Lewis en ik, maar we gaan daarom niet scheiden. Ik hoopte dat Lewis en wij ook niet uit elkaar zouden gaan."

Vriendschap

Na uren discussiëren kwam er een verandering in de gesprekken tussen Hamilton en Wolff. "We hebben uiteindelijk een verandering van zakelijke naar vriendschappelijke gesprekken doorgemaakt. We zijn toen vrienden geworden en hadden besloten door te gaan met elkaar. We maken nog ruzie, maar Lewis zijn succes is nu het succes van het team. Uit elkaar gaan, daar hebben we het niet meer over."

Lees ook: Lewis Hamilton wil achternaam veranderen

Lees ook: Chase Briscoe wint eerste NASCAR-race in carrière

Lees ook: Grosjean zou aanbieding Haas afslaan

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen