Mika Häkkinen: Max Verstappen sneller door winnen wereldtitel

door Steffie van Hamersveld
Header liveblog 1 Bahrein

Wereldkampioen Max Verstappen zal nog sneller zijn het aankomende F1-seizoen. Dat denkt oud-Formule 1-coureur Mika Häkkinen. Hij gelooft dat het winnen van de titel Verstappen meer vertrouwen geeft en daardoor nauwkeuriger zal gaan rijden.

Häkkinen, zelf tweevoudig wereldkampioen, spreekt uit ervaring. "Ik weet dat het winnen van een wereldtitel je per ronde ongeveer twee tienden sneller maakt", laat Häkkinen weten in een video voor Unibet. Volgens hem is dit te wijten aan meer vertrouwen en meer precisie bij het rijden. "Je hoeft niet altijd vol gas te gaan en je voelt aan wat er nodig is voor een goede ronde", aldus Häkkinen.

 

Risico nemen

Max Verstappen staat bekend om zijn, soms gewaagde, inhaalacties op de baan. Of het behalen van de wereldtitel wat rust bij de Nederlander heeft gebracht zal blijken. "We weten hoeveel risico hij soms nam in het verleden, nu moeten we afwachten of hij daarmee doorgaat", zegt Häkkinen.

Vertrouwen

Häkkinen denkt dat de wereldkampioen ook dit seizoen weer vol gas zal gaan.  Verstappen heeft vertrouwen in het team om zich heen. Zelfs al zou Red Bull aan het begin van het seizoen niet lekker uit de startblokken komen, verwacht Häkkinen dat het gevecht weer het hele seizoen doorgaat.

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Bahrein

Lees ook: Carlos Sainz: Hebben we genoeg om twee giganten te verslaan?

Lees ook: F1 aan Tafel over de 'slechte' testdagen van Mercedes

door Steffie van Hamersveld

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden