McLaren sluit meerjarige deal met Google

door Steffie van Hamersveld
3639737

McLaren is een meerjarige samenwerking met Google aangegaan. Zo maakt het team vandaag bekend op hun website. De samenwerking geldt voor zowel het Formule 1 team als het McLaren Extreme E Team.

De samenwerking met Google zal McLaren voorzien van de nieuwste technologie op het gebied van de toestellen die gebruikt worden. Tijdens vrije trainingen, kwalificaties en de races maakt het team gebruik van Google Chrome, met als doel het verbeteren van de performance op de baan.

Chrome en Android

Op de MCL36 zal binnenkort de branding van Android en Google te zien zijn, zowel op de motorkap als op de wheel covers. Ook op de helmen en racekleding van Lando Norris en Daniel Ricciardo zullen beide merken te zien zijn. Op de McLaren Extreme E raceauto en de kleding van coureurs van het team zal de samenwerking met Google terug te vinden zijn.

Gedeelde waarden

Zak Brown is erg blij met de samenwerking met een bedrijf als Google. "We zijn verheugd en trots om Google te verwelkomen bij de McLaren Racing familie," aldus de directeur van McLaren. "Google is een wereldspeler en innovator in technologie en communicatie. Door hun systemen te integreren kunnen we het team beter ondersteunen." Nicholas Drake, vicepresident marketing bij Google, zegt het volgende over de samenwerking: "McLaren en Google delen dezelfde waarden, bijvoorbeeld qua performance en duurzaamheid. Wij brengen innovatie naar verschillende platformen, zodat McLaren hun race performance kan optimaliseren."

Lees ook: Kay van Berlo rijdt dubbel programma Sebring

Lees ook: Franz Tost: Yuki Tsunoda fysiek beter in vorm

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Bahrein

door Steffie van Hamersveld

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden