Kay van Berlo rijdt dubbel programma Sebring

10-saturday-monza

Kay van Berlo rijdt een dubbel programma op Sebring International Raceway. Hij komt namelijk in actie voor de Porsche Carrera Cup North America en de IMSA Weathertech. "Een mooie uitdaging dit weekend. Beide teams zijn erg competitief, dus ik heb er alle vertrouwen in", aldus Van Berlo tegenover Grand Prix Radio.

Van Berlo heeft de eerste vrije training voor de Porsche Carrera Cup als snelste afgesloten. "De training is goed verlopen, direct een goed gevoel in de auto. We hebben nog wel wat finetuning te doen, maar we gaan de goede kant op qua setup", aldus de Nederlander. Hij komt dit jaar wederom uit voor Kelly-Moss Road and Race. Op donderdag 17 maart worden de twee races in de Porsches gereden. Vorig jaar wist Van Berlo de tweede race van de Porsche Carrera Cup North America te winnen op het circuit van Sebring.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kay Van Berlo 🇳🇱 (@kayvanberlo)

 

12 uur van Sebring

Later in de week starten de vrije trainingen in de LMP3-klasse, gevolgd door de kwalificatie en op zaterdag de 12 uur van Sebring. Van Berlo komt uit voor het Riley Motorsports team, waarmee hij een paar weken geleden de 24 uur van Daytona heeft gewonnen.

Uitdagend programma

Volgens Van Berlo is een LMP3-auto niet te vergelijken met een Porsche, maar dit maakt het gemakkelijker om onderscheid te maken tussen de beide rijstijlen. Beide teams waarvoor hij in actie komt zijn erg competitief en van Berlo kijkt uit naar een druk, maar uitdagend programma. "We gaan gas geven dit weekend", sluit Van Berlo af.

Luister de gehele update van Kay van Berlo op Grand Prix Radio.

Lees ook: Mika Häkkinen: Max Verstappen sneller door winnen wereldtitel

Lees ook: Dennis Hauger: geen extra druk door wereldtitel Formule 3

Lees ook: Haas: Veel interesse van potentieel nieuwe sponsors

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden