Haas: Veel interesse van potentieel nieuwe sponsors

door Patrick Wuite
Header liveblog 1 Bahrein

Haas-teambaas Günther Steiner zegt dat er veel interesse is van mogelijk nieuwe sponsors om het gat na het vertrek van Uralkali op te vullen. 

De chemicaliënfirma Uralkali werd, net zoals coureur Nikita Mazepin, weggestuurd nadat Rusland enige tijd geleden Oekraïne binnenviel. Alle sponsoruitingen van het Russische bedrijf werden vrijwel gelijk van de auto gehaald en ook werd het team omgedoopt van Uralkali Haas F1 Team naar Haas F1 Team. En ondanks dat Haas niet het rijkste team is - sterker nog het team dreigde om te vallen in 2020 door de coronacrisis, kan Haas overleven 2022 zonder de Russische roebels, maar toch zou het handig zijn voor Gene Haas en teambaas Günther Steiner dat er nog een nieuwe hoofd- en titelsponsor komt. Volgens de Italiaanse teambaas hebben al meerdere bedrijven aangeklopt om Haas te gaan sponsoren, maar wanneer een nieuwe sponsor wordt aangekondigd, weet hij nog niet.

"We zijn wat laat begonnen met onze speurtocht naar nieuwe sponsors, maar we maken goede progressie. Ik heb vertrouwen", liet Steiner weten aan Motorsport.com.

Guenther Steiner praat met de media wintertest dag 1 Bahrein 2022

Amerikaanse sponsors

Haas is het enige Amerikaanse team op de grid, maar dat betekent niet Haas zomaar Amerikaanse sponsors kan strikken. Sterker nog, daar heeft het de grootste moeite mee. Maar dat is niet alleen iets van de Formule 1-wereld. "Vroeger in de Nascar reden ze het hele jaar met dezelfde kleurstelling. Tuurlijk hebben de teams sponsors, maar echt grote? Nee dat niet", aldus de Haas-teambaas.

Lees ook: Steiner: Precies waarom wij Magnussen teruggehaald hebben

Lees ook: Steiner sprak niet met Mazepin na ontslag

Lees ook: Grosjean zou aanbieding Haas afslaan

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen