Günther Steiner: Precies waarom wij Magnussen teruggehaald hebben

door Frederique van Grinsven
10-saturday-monza

Haas is meer dan tevreden met de prestaties van Kevin Magnussen tijdens de laatste testdagen in Bahrein. Op zijn eerste dag terug in de auto zette de Deen de snelste tijd neer tijdens de middagsessie. "Het verraste me niet want dat is wat we verwachten van hem en de reden dat we hem teruggehaald hebben." laat teambaas Günther Steiner weten terwijl hij vooruitblikt op de eerste race van het seizoen.

"Hij kent het team goed nadat hij vier jaar bij ons is geweest en hij is een goede coureur." Ook over zijn rijdersduo is Steiner positief. "Kevin heeft hoogte- en dieptepunten gekent waardoor hij een stuk sterker is geworden. Hij kan een leider zijn. Mick is iemand die succes wil hebben, hoe hard hij er ook voor moet werken."

Haas moet van ver komen

Haas zal in 2022 moeten terugvechten na een moeilijk seizoen waarin ze uiteindelijk met 0 punten als laatste in het constructeurskampioenschap zijn geeïndigd.

Steiner is hoopvol maar weet dat er nog een lange weg te gaan is."Waar we aan moeten werken is de betrouwbaarheid van de auto. Qua performance is het moeilijk in te schatten, maar het ziet er niet slecht uit. Ik ben optimistisch maar voorzichtig over het behalen van punten, [maar] dat zou een succes zijn."

Potentiële nieuwe sponsors

Dat terwijl het voorseizoen voor Haas hectisch verlopen is. Magnussen werd vorige week naar voren geschoven als vaste vervanger voor Nikita Mazepin, nadat Haas de banden met de Russische coureur en sponsor Uralkali per direct beëindigde. 

Mick Schumacher in de pitstraat donderdagsessie testdagen Barcelona 2022

De exit van het bedrijf uit Rusland heeft financieel een groot gat achtergelaten voor het team van Haas. Maar Steiner laat weten aan Autosport.com dat er al interesse is van eventuele nieuwe sponsors. "Het laat zien dat we terug willen komen, dus ik denk dat we een goede kans maken."

Lees ook: Carlos Sainz: Hebben we genoeg om twee giganten te verslaan?

Lees ook: F1 aan Tafel over de 'slechte' testdagen van Mercedes

Lees ook: Daniel Ricciardo test negatief en rijdt de Grand Prix van Bahrein

 

 

 

door Frederique van Grinsven

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden