Daniel Ricciardo test negatief en rijdt de Grand Prix van Bahrein

alonso sprint imola

Daniel Ricciardo is negatief getest op corona en keert terug naar de paddock. Dat laat McLaren woensdagochtend weten. Dat betekent dat Ricciardo gewoon deelneemt aan de openingswedstrijd van het seizoen, de Grand Prix van Bahrein.

Ricciardo was de woensdag voor de testdagen in Bahrein gewoon in de paddock. De volgende dag maakte McLaren bekend dat de coureur zich niet lekker voelde en dus die testdag ging uitzieken. Ook de dag erop, de vrijdagsesies, was de Australiër nog niet beter. Later op de vrijdag werd bekend gemaakt dat de coureur positief testte op corona. Zijn testsessies werden vervangen door teamgenoot Lando Norris, die uiteindelijk alle drie de dagen heeft gereden voor McLaren.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Daniel Ricciardo (@danielricciardo)

Negatieve test

Als Ricciardo nog steeds positief testte waren er meerdere coureurs beschikbaar die voor hem konden inspringen. Nyck de Vries en Stoffel Vandoorne zijn de meest voor de hand liggende coureurs, omdat zij de reservecoureurs voor Mercedes zijn. McLaren heeft een deal met Mercedes om hun reservecoureurs te lenen in geval van nood. Alpine maakte tijdens de testdagen bekend dat zij hun reservecoureur, F2-kampioen Oscar Piastri beschikbaar stellen om te rijden voor McLaren als dat nodig was.

Volgens het team is Ricciardo meerdere malen negatief getest en dus is de coureur op tijd uit isolatie om te rijden in de seizoensopener. Het team zegt ook dat Ricciardo zich de afgelopen dagen steeds beter voelde en gelukkig snel hersteld is in isolatie. Ook benadrukken ze dat hij de lokale regels van Bahrein heeft gevolgd na zijn positieve test. Het missen van de testdagen zorgt er wel voor dat Ricciardo nog niet voor de kijkers in de MCL36 is verschenen en dus zal menig racefan uitkijken naar zijn terugkeer op de baan.

Lees ook: Olav Mol: Ik begrijp de rivaliteit tussen Norris en Ricciardo

Lees ook: Andreas Seidl wil duidelijke grenzen voor zusterteams

Lees ook: Lando Norris niet blij met onjuist Drive to Survive

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden