Andreas Seidl wil duidelijke grenzen voor zusterteams

door Jacobine van den Berg
Header liveblog 1 Bahrein

Andreas Seidl maakt zich zorgen over de sterke relaties tussen sommige Formule 1-teams. Zo ziet de McLaren-teambaas dat AlphaTauri veelal wordt gesteund door Red Bull Racing en heeft Ferrari een bijzonder goede band met Haas.

Dat teams samenwerken in de koningklasse is geen geheim meer. Zo is het algemeen bekend dat Red Bull beschikt over twee teams in de koningklasse van de autosport. Volgens Seidl staat dat juist de kleinere teams die wel onafhankelijk zijn in de weg. Het liefst ziet hij dan ook duidelijke grenzen, zodat ieder team zichzelf kan redden.

Zorgen

Tegenover Motorsport.com vertelt Seidl: "Het is geen geheim dat dergelijke samenwerkingen in het algemeen kunnen bestaan binnen de reglementen. Wij maken ons alleen wel zorgen over de huidige gang van zaken." De teambaas van McLaren wil het liefst een situatie zien waarbij er tien onafhankelijke teams aan het kampioenschap mee gaan doen. "De enige dingen die je dan mag delen zijn de power units en versnellingsbakken. Al het andere regel je dan zelf", licht hij toe.

Zak Brown Andreas Seidl Bahrein GP

Meer duidelijkheid

De Duitse teambaas wil voorkomen dat er straks onderdelen worden gedeeld waarbij sprake is van een intellectueel eigendom. "En daar moet het in de Formule 1 niet om draaien", vindt hij. Samen met enkele andere teams die dezelfde zorgen delen, stapt hij naar de FIA. Hij hoopt meer duidelijkheid te krijgen over wat er wel en niet mag. Het is niet de eerste keer dat Seidl aan de bel trekt over dit onderwerp en wellicht ook niet de laatste keer. 

Lees ook: Aston Martin werkt aan nieuwe AMR22

Lees ook: Lewis Hamilton: Mercedes is het beste team op de baan

Lees ook: George Russell is klaar voor zijn seizoen bij Mercedes

 

door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden