Steiner sprak niet met Mazepin na ontslag

door Patrick Wuite
Header liveblog 1 Bahrein

Haas-teambaas Günther Steiner geeft toe dat hij Nikita Mazepin niet mondeling heeft ontslagen, maar via een SMS-berichtje en heeft hem sinds zijn ontslag ook niet meer gesproken.

Het waren een paar hectische weken voor het team van Haas in februari. Nadat Rusland Oekraïne binnenviel, kwam een eventueel vertrek van Nikita Mazepin bij Haas ter sprake aangezien zijn vader Dmitry Mazepin nauwe banden onderhoudt met het Kremlin en Vladimir Poetin. Mazepin mocht de test in Barcelona gewoon afronden, maar werd in bescherming genomen en sprak, net zoals zijn baas Günther Steiner, niet met de media in Spanje. Een paar dagen later kreeg Mazepin zijn congé en dat gebeurde niet telefonisch.

"Ik stuurde hem een berichtje. Ik heb geen reactie van hem ontvangen en sindsdien ook niks van hem vernomen, alleen via social media met zijn statement", vertelt Steiner aan het Duitse RTL.

Gunther Steiner - Header

Moeilijke tijd

Voor Steiner was het ook niet makkelijk om dat berichtje te versturen. "Het is altijd moeilijk als je zoiets moet doen. Hij en ik kunnen niks doen aan deze situatie. Het is gewoon wat het is. Je moet ermee leren leven en verder gaan. Het hoort bij het leven", aldus de Italiaan. 

Lees ook: Positieve testweek voor Haas: Schumacher tweede tijd

Lees ook: Kevin Magnussen: F1 is de real deal

Lees ook: Steiner: Ik heb geen spijt van de keuzes die ik heb gemaakt

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen