Dennis Hauger: geen extra druk door wereldtitel Formule 3

door Steffie van Hamersveld
10-saturday-monza

Dennis Hauger denkt geen last te hebben van extra druk na het winnen van de wereldtitel in de Formule 3. De coureur uit Noorwegen komt aankomend seizoen in de Formule 2 in actie voor PREMA Racing, hetzelfde team waarmee hij vorig jaar het Formule 3-kampioenschap heeft gewonnen.

Hauger stond in 2021 negen keer op het podium en wist vier keer een race te winnen. Hij noemt het positief dat men denkt dat hij tot mooie dingen in staat is in de Formule 2, maar de 18-jarige coureur zegt zelf niet bezig te zijn met verwachtingen. "Ik moet er hard voor blijven werken en niet bezig zijn met wat eromheen gebeurt", zeg Hauger.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Dennis Hauger (@dennis_hauger)

Geen doelen

Voor 2022 wil Hauger geen concrete doelen stellen. "Natuurlijk race ik om te winnen, net zoals iedereen. Voor nu richt ik me op het optimaliseren van de auto voor het eerste raceweekend en daarna zien we verder", aldus Hauger. Dat hij bij hetzelfde team blijft zorgt voor een vertrouwd gevoel. "We kennen elkaar al en dat voelt comfortabel. We hebben een goed seizoen gehad en ik kijk ernaar uit om met vertrouwen het werk in de Formule 2 voor te zetten."

Oscar Piastri

Hauger is de opvolger van Oscar Piastri als Formule 3-kampioen. Piastri behaalde in 2020 de titel in de Formule 3 en wist in 2021 wereldkampioen in de Formule 2 te worden. Beide kampioenschappen behaalde hij samen met PREMA Racing, waar ook Hauger onder contract staat. Dit seizoen is de Australiër reservecoureur voor het team van Alpine. Ook is hij door Alpine beschikbaar gesteld als reservecoureur voor McLaren.

Lees ook: Günther Steiner: Precies waarom wij Magnussen teruggehaald hebben

Lees ook: Daniel Ricciardo test negatief en rijdt de Grand Prix van Bahrein

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Bahrein

door Steffie van Hamersveld

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden