Alpine stelt reservecoureur Oscar Piastri voor McLaren beschikbaar

10-saturday-monza

Alpine stelt hun reservecoureur, Oscar Piastri, beschikbaar voor McLaren. Dit laten ze weten op hun sociale media kanalen. Het team doet dit om meer kansen voor hun jonge coureur te creëren. 

Piastri was vorig jaar nog actief in de Formule 2 voor het team van Prema en mocht de titel op zijn naam schrijven. Dit seizoen is hij gepromoveerd tot reservecoureur bij het team van Alpine. Om de kans om te racen zo groot mogelijk te maken is Piastri beschikbaar gesteld als reservecoureur aan McLaren. Mocht een van de coureurs van McLaren, Daniel Ricciardo of Lando Norris, een race missen is er kans voor Piastri om de auto in te stappen. Hij moet het wel doen met de concurrentie van de reservecoureurs van Mercedes, Nyck de Vries en Stoffel Vandoorne. Met die reservecoureurs heeft McLaren ook een overeenkomst. 

Corona bij McLaren

McLaren kampt met een coronageval, Daniel Ricciardo testte vrijdag positief op het virus. Hij miste door ziekteverschijnselen al de eerste twee testdagen, toen was het nog niet duidelijk dat hij corona had. Norris heeft alle drie de testdagen nu op zich genomen. Mocht Ricciardo er volgende week nog niet bij kunnen zijn mag McLaren dus gebruik maken van Piastri. Ricciardo heeft laten weten op sociale media dat het inmiddels stukken beter met hem gaat en dat er een grote kans is dat hij volgende week weer in de auto zit. 

Lees ook: Kevin Magnussen: F1 is de real deal

Lees ook: Christian Horner blij met betrouwbaarheid RB18

Lees ook: Olav Mol over de laatste ochtendsessie in Bahrein

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden