Franz Tost: Yuki Tsunoda fysiek beter in vorm

door Steffie van Hamersveld
alonso sprint imola

Yuki Tsunoda is fysiek veel beter in vorm na een intensief fitness-programma. Dat zegt Franz Tost, teambaas van AlphaTauri. Tost was vorig seizoen niet te spreken over de werkhouding van de Japanner. Vooral qua fitheid was er werk aan de winkel.

Na zijn verhuizing, naar het Italiaanse Faenza, heeft Tsunoda veel tijd doorgebracht in de fabriek van AlphaTauri om samen te werken met de engineers en het team. Daarnaast heeft hij ook hard gewerkt aan fysieke verbetering. "Als je voor het eerst in de Formule 1 rijdt merk je pas hoe sterk te krachten zijn, bijvoorbeeld bij het remmen en in de bochten", aldus Tost.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Yuki Tsunoda/角田裕毅 (@yukitsunoda0511)

Fysiek veeleisend

Volgens Tost voelt een coureur tijdens en na een race zelf het beste waar de pijnpunten zitten en welke spieren getraind moeten worden. Tsunoda maakte zelf in Bahrein nog grapjes over zijn fysieke gesteldheid afgelopen seizoen. Volgens de teambaas van Alpha Tauri was het niet zo slecht als Tsunoda zelf schetste, maar eist het racen in een Formule 1-auto gewoon veel van je lichaam. "Yuki was vorig jaar wel fit, anders was hij ook geen negende geworden in Bahrein", zeg Tost. De Oostenrijker heeft echter nu een flinke vooruitgang gezien bij Tsunoda. "Hij heeft veel getraind en ik kijk uit naar dit seizoen."

Individueel programma

De Japanner heeft een test moeten doen bij het fitnesscentrum van Red Bull. Hier is gekeken welke onderdelen aandacht nodig hebben en daarop is de training aangepast. Onder begeleiding van een coach heeft Tsunoda hard gewerkt aan het verbeteren van fysieke prestaties en krachttraining.

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Bahrein

Lees ook: Mika Häkkinen: Max Verstappen sneller door winnen wereldtitel

Lees ook: Carlos Sainz: Hebben we genoeg om twee giganten te verslaan?

door Steffie van Hamersveld

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden