Damon Hill: Hamilton gaat geen druk voelen van Russell

Header liveblog 1 Bahrein

Oud-Formule 1-coureur en analist bij het Britse Sky Sports F1 Damon Hill verwacht dat Lewis Hamilton niet onder druk gezet gaat worden door zijn nieuwe teamgenoot George Russell.

Na drie jaar bij Williams maakt George Russell de overstap naar Mercedes, nadat hij sinds 2016 deel uitmaakt van het Mercedes-juniorenprogramma en is hij de nieuwe teamgenoot van zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. Damon Hill rekent er echter niet op dat Russell zijn teamgenoot gaat uitdagen.

"Lewis is erg op zijn gemak momenteel. Hij gaat echt geen druk voelen. Als George hem op de baan gaat 'bedreigen', kan hij daar mee omgaan. George weet dat Lewis zeven kampioenschappen heeft gewonnen en dat het niet reëel is dat hij Hamilton gelijk gaat verslaan", vertelt Hill in de F1 Nation Podcast.

Russell Hamilton W13

Sterk duo

Nu Russell voor Mercedes naast Hamilton rijdt, vormen ze een sterk duo. Volgens de wereldkampioen van 1997 zelfs één van de sterkste duo's op de grid. "Je hebt één van de beste coureurs ooit en daarnaast één van de grootste talenten van deze generatie", stelt de oud-Formule 1-coureur. 

Lees ook: Mika Häkkinen: Max Verstappen sneller door wereldtitel

Lees ook: Helmut Marko: Ze klagen de hele tijd en dan staan ze er weer

Lees ook: Haas: Mercedes-sidepods hebben minder potentie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden