Helmut Marko over Mercedes: Ze klagen de hele tijd en dan staan ze er weer

door Tim Koenders
Header liveblog 1 Bahrein

Helmut Marko is klaar met het geklaag van Mercedes tijdens de testdagen in Bahrein. Het team beweert ieder jaar dat ze het lastig hebben en niet de favoriet zijn terwijl ze bij de openingsrace vaak de snelste auto hebben. 

De wintertests zijn verreden en de start van het seizoen staat voor de deur. Tijdens de wintertests werkt ieder team zijn eigen programma af. Omdat iedereen wat anders doet en met andere hoeveelheden brandstof rijdt is het moeilijk inschatten wie waar staat. Mercedes doet tijdens de wintertests eigenlijk nooit mee om de snelste rondes. Het Duitse team laat zich niet gek maken en werkt haar programma rustig af. Doordat het lijkt dat ze er dan minder bijzitten proberen ze de concurrentie vaak als favoriet te bestempelen. Ook dit jaar is dat weer het geval. Helmut Marko is inmiddels wel klaar met al dat geklaag van Mercedes.

Lewis Hamilton / Mercedes / 2021 / Grand Prix van Bahrein
Foto: Mercedes AMG F1 (LAT Images)

Mercedes zit er toch wel bij

“We kennen Mercedes inmiddels toch, de hele wintertests zitten ze te klagen en uit het niets staan ze er tijdens de openingsrace weer bij. Vorig jaar hadden ze naar eigen zeggen zulke grote problemen en wonnen vervolgens de Grand Prix van Bahrein.” Dat liet de Oostenrijker weten tegenover Sport1. Marko wil vooral naar zijn eigen team kijken en dat ziet er allemaal goed uit. “De updates werken zoals we hadden verwacht, de coureurs voelen zich comfortabel in de auto en we stuiteren een stuk minder op het rechte stuk.”

Lees ook: Aston Martin werkt aan nieuwe AMR22

Lees ook: Lewis Hamilton: Mercedes is het beste team op de baan

Lees ook: George Russell is klaar voor zijn seizoen bij Mercedes

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden