Sebastian Vettel: Wereldkampioenschap zal Verstappen een boost geven

door Jacobine van den Berg
3639737

Max Verstappen gaat als wereldkampioen beginnen aan het nieuwe seizoen. Hoewel er veel druk op de schouders van Verstappen zal liggen, weet Sebastian Vettel als geen ander hoe het is om met een wereldkampioenschap op zak, te beginnen aan een nieuw seizoen.

De Duitse coureur werd tussen 2010 en 2013 vier keer op een rij wereldkampioen met Red Bull Racing. Nadat de FIA echter besloot om nieuwe motorreglementen toe te passen was het succesvolle tijdperk van het Oostenrijkse team voorbij en was het Mercedes die jarenlang domineerden.

images_Formule1_nieuws_horner-vettel

Vettel vergelijkt situaties

Desondanks weet Vettel nog goed hoe het was om in de Formule 1 de beste coureur te zijn. Wanneer hij naar zijn eigen situatie kijkt, voelde hij vooral dat er een last van zijn schouders af viel toen hij eindelijk een wereldtitel binnen had. Vettel verwacht hetzelfde bij Verstappen en dat hij het ook alleen maar eenvoudiger gaat krijgen, zo vertelt hij aan de officiële website van de Formule 1.

"Je hebt het nummer één op je auto, dus het is een voorrecht", legt Vettel uit. "Ik denk dat we allemaal graag in die positie zouden willen zijn. Het kan er maar één van ons zijn, en ja, ik zag het niet als een extra last. Als het iets was, was het een boost en stimulans. Ik denk dat hij waarschijnlijk hetzelfde zal voelen."

Lees ook: McLaren sluit meerjarige deal met Google

Lees ook: Kay van Berlo rijdt dubbel programma Sebring

Lees ook: Franz Tost: Yuki Tsunoda fysiek beter in vorm

 

door Jacobine van den Berg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden