Verstappen genoot van gevecht met Ocon: 'Deed denken aan F3'

Max-Verstappen

Max Verstappen heeft tijdens de Grand Prix van België genoten van zijn gevecht met Esteban Ocon. De Nederlander eindigde als derde nadat hij onder anderen de Fransman met een fraaie inhaalactie te slim af was.

"Die inhaalactie op Ocon deed me denken aan onze Formule 3-tijd", zegt Verstappen op de perscconferentie. "Dat was leuk. We zijn op dit circuit net wat te langzaam om echt mee te doen, maar daar kunnen we niks aan veranderen. We hebben het maximale resultaat behaald."

In 2014 knokten Verstappen en Ocon in een race op Spa tijdens het Europees F3-kampioenschap ook al met elkaar. Op vrijwel identieke wijze ging Verstappen toen ook voorbij zijn rivaal.

Verstappen reed op Spa met een extreem lage achtervleugel, waarmee hij zijn gebrek aan topsnelheid probeerde te compenseren. Mede daardoor ging de Red Bull-coureur voorbij de Force India's, maar ook voorbij Romain Grosjean, die startte vanaf P6. "Die achtervleugel heeft dus toch zijn werk gedaan. Het grootste gedeelte van de race had ik niemand voor me en niemand meer achter me. Helaas kwam er geen regen meer, want daarna was het niet echt meer spannend."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen