Verstappen: “Groot vraagteken hoe goed Mercedes zal zijn"

SI202109260705_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen hoopt na de Grand Prix van Amerika nog bovenaan te staan in het kampioenschap. Volgens de Nederlander wordt het echter een spannende strijd tussen Red Bull Racing en Mercedes in Austin. 

De coureur van Red Bull Racing staat voorafgaand aan de Grand Prix van Amerika zes punten voor op Lewis Hamilton. Verstappen kijkt ernaar uit om weer op het Circuit of the Americas te kunnen rijden. Voor het laatst werd er in 2019 gereden, toen kwam Verstappen als derde over de meet.

"Het is mooi om weer in Amerika te zijn”, vertelt Verstappen op zijn eigen website. “We zijn altijd competitief geweest in de VS en hebben goede resultaten behaald, dus het gaat erom dat nu om te zetten in een overwinning."

“Wordt dit weekend een spannende strijd"

Het verschil met de voorgaande jaren is dat Verstappen weet dat hij een auto onder zijn kont heeft waarmee hij een kans heeft op de overwinning. "We gaan nu naar elk circuit wetende dat we nu tenminste kunnen strijden voor een podium, maar ook voor een overwinning en dat is anders dan voorgaande jaren”, gaat Verstappen verder. "We zijn gefocust om ons best te doen en proberen altijd de race te winnen. Dat zal in Austin niet anders zijn. Het wordt dit weekend weer een spannende strijd en daar kijk ik naar uit.”

Red Bull Racing / Max Verstappen / GP van Turkije / Formule 1 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Mark Thompson / Getty Images)

Momentum

De ogen zullen ook nu weer gericht zijn op het duel tussen Red Bull Racing en Mercedes. Nu het eind van het seizoen nadert wordt er per circuit gekeken welk team in het voordeel gaat zijn. “Ik geloof niet echt in wisselingen van momentum”, gaat Verstappen verder. "We moeten altijd elk aspect van het weekend juist hebben om onze prestaties te optimaliseren, ons zo goed mogelijk voorbereiden en als we dat doen, kunnen we als team niet meer geven. We hebben een zeer competitieve auto, maar je moet hem vergelijken met Mercedes en het is bij elke race dit seizoen het grote vraagteken hoe Mercedes presteert."

De 24-jarige hoopt natuurlijk dat hij ook na dit weekend aan de leiding gaat in het wereldkampioenschap. Belangrijk is dat Red Bull met zichzelf bezig is en niet met wat Mercedes doet. "Hopelijk kunnen we dit weekend met Mercedes strijden en de leiding in het kampioenschap behouden. Elke week zijn er nieuwe uitdagingen te overwinnen en deze wedstrijd zal dat niet anders zijn. Er kunnen veel dingen gebeuren in een race, dus we zullen ons op onszelf en niemand anders concentreren”, besluit Verstappen.

Lees ook: Bleekemolen: “Bandenstrategie zal bepalend zijn op COTA"

Lees ook: Tijdschema voor de Grand Prix van Amerika

Lees ook: Pirelli heeft tests voor nieuwe 18-inch F1-banden afgerond

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden