Verstappen: "Hamilton kneep me in bocht 1 al af"

SI202109100621_hires_jpeg_24bit_rgb-1

Max Verstappen kende een slechte race in Italië. De Nederlander had geen hele goede start, verloor veel door een enorm slechte pitstop en crashte vlak daarna samen met Lewis Hamilton in bocht 1. Dit betekende het einde van zijn race. "Je kunt met zijn tweeën samen door die bocht, maar als één van twee niet mee wil werken, houdt het op", stelde Verstappen na afloop over het incident bij Ziggo Sport.

De race begon al niet heel geweldig voor Verstappen. Vlak na de start verloor hij zijn eerste plek aan Daniel Ricciardo, die een wereldstart beleefde. Er was echter nog geen man overboord en de Nederlander bleef druk op de Australiër uitoefenen. "De start was gewoon slecht. We moeten kijken waar dat aan lag. We hadden ook minder grip dan op zaterdag", legt Verstappen uit. "Ik kwam niet goed weg. Daarnaast was de strategie om McLaren een undercut op ons te laten plegen gewoon slecht."

Max Verstappen / Red Bull Racing / Monza / Italië / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Lars Baron/Getty Images)

Enorm slechte pitstop

Een ronde na de pitstop van Ricciardo dook ook Verstappen de pits in. Daar werd het drama alleen maar groter. Red Bull vertelde de Nederlander nog via de boordradio dat McLaren geen supersnelle stop had gehad, maar de stop die de renstal vervolgens zelf neerzette was nog vele malen slechter en duurde maar liefst 11 seconden! "Het ging rechts voor mis bij de pitstop. We gaan kijken hoe dat kan. Normaal gaan de pitstops juist heel goed. Het lijkt iets van miscommunicatie tussen de wheelgun en de persoon die het bediende te zijn."

Door zijn slechte pitstop viel de Nederlander terug tot achter Valtteri Bottas. Vlak daarna dook ook Hamilton naar binnen. De Brit kwam vlak voor Verstappen de baan op en de twee gingen samen bocht 1 in. Daar vonden beide coureurs hun waterloo. "In bocht 1 kneep hij me al af bij het remmen. Toen reed ik al op het groene gedeelte van de baan", legt Verstappen uit. "Daarna wilde ik buitenom, maar hij kneep me weer af waardoor ik niet genoeg ruimte had om de bocht te halen." Als gevolg daarvan vlogen Verstappen en Hamilton samen van de baan af, waarbij de bolide van de Nederlander bovenop die van de Brit terechtkwam. De halo heeft daar heel goed werk verricht.

"Lewis kneep me in bocht 1 al af"

Met de opmerking dat het helpt dat de twee er in ieder geval samen af zijn gegaan, is de Red Bull-coureur het absoluut niet eens. "Je kunt niet zeggen dat het beter is om er samen af te gaan. Je wilt nooit crashen! Je kunt samen met zijn tweeën door die bocht, maar als één iemand niet mee wil werken, houdt het op. We gaan praten met de stewards en ik leg daar hetzelfde verhaal uit als ik nu net gedaan heb. Meer kan ik er niet van maken."

Update:

De stewards hebben Max Verstappen als voornaamste schuldige aangewezen voor het incident tijdens de race. Als gevolg daarvan krijgt de Nederlander 3 plekken gridstraf voor de Grand Prix van Rusland. Ook krijgt hij 2 strafpunten op zijn licentie.

Lees ook: Ricciardo wint GP van Italië na crash Verstappen en Hamilton

Lees ook: Piastri wint Feature Race Formule 2 op Monza

Lees ook: Larry ten Voorde prolongeert Porsche Supercup-titel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden