Verstappen heeft een 'goede dag', maar mist topsnelheid

AP-1VWRXTK7S1W11_news

Max Verstappen kijkt tevreden terug op de eerste testdag voor de Grand Prix van Canada. De Nederlander was in beide sessies de snelste en dus ziet Montreal er zonnig uit voor de Nederlander: "We hadden een goede dag. De auto werkte goed maar we komen nog steeds een beetje topsnelheid tekort. Dat kon je goed zien in de lange runs. Mercedes lijkt daarin erg snel. Maar we zitten er niet ver achter."

Dat Mercedes snel leek, is een understatement: Lewis Hamilton en Valtteri Bottas waren weliswaar langzamer was dan de Nederlander, maar dat kwam vooral doordat de Engelsman en de Fin niet op de snelle hypersofts reden. Mercedes had in Monaco problemen om deze zachte compound aan de praat te krijgen, maar liet voorafgaand aan de trainingen in Montreal weten dat die problemen waren opgelost.

Morgen zullen de Zilverpijlen kleur moeten bekennen. De derde vrije training staat gepland voor 17:00 uur Nederlandse tijd. De kwalificatie – uiteraard live te beluisteren op Grand Prix Radio – is om 20:00 uur

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen