SI202104160250_hires_jpeg_24bit_rgb

De eerste dag van de Grand Prix van Emilia-Romagna verliep voor Max Verstappen niet zoals hij vooraf gehoopt had. Tijdens de eerste vrije training op het circuit van Imola werd de Red Bull Racing-coureur verslagen door beide Mercedes-coureurs. Tijdens de tweede vrije training kon Verstappen niet verder door een kapotte aandrijfas.

Tijdens de eerste training zetten Verstappen de derde tijd neer met slechts 0.058s achterstand op Valtteri Bottas en 0.017s op Lewis Hamilton. Verstappen was aan het einde van de sessie nog wel snel onderweg, maar die ronde werd gehinderd door een rode vlag voor een spin van Nikita Mazepin.

In de middag moest Verstappen al na 11 minuten aan de kant zetten met een technisch probleem. "Ik had een probleem met de aandrijfas en moest de auto stilzetten”, liet Verstappen na de sessie weten. "Het was niet makkelijk om de auto terug te krijgen naar de pits, dus ik kon helaas niet weer de baan op gaan. Ik hou van Italië, het eten is er goed en ik geniet ervan om hier te zijn, maar op de baan heb ik weinig geluk."

SI202104160167_hires_jpeg_24bit_rgb-700x445
Foto: Red Bull Racing (Bryn Lennon/Getty Images)

Snelheid Mercedes

Verstappen is niet verrast door de snelheid van Mercedes in Imola. "Het is geen verrassing om eerlijk te zijn. We moeten ons daarom op onszelf richten en zelf beter werk leveren. Daarna zien we wel waar we staan ten opzichte van Mercedes. Natuurlijk is het nu lastig te zeggen hoe we er voor zouden staan in de tweede sessie," liet hij weten.

"Het is niks schokkends we moeten kijken waar we ons morgen qua balans kunnen verbeteren. Maar allereerst moeten we ervoor zorgen dat er niks kapot gaat," sloot Verstappen af.

Lees ook: VT2 GP Emilia-Romagna: Bottas snelste, probleem Verstappen
Lees ook: Vrije Training 1 GP Emilia-Romagna: Bottas de snelste

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden