Verstappen spreekt van 'rukseizoen' na uitvalbeurt

P-20170611-01758_HiRes-JPEG-24bit-RGB

Max Verstappen had in Montreal een fantastische start en pakte de tweede plaats. Hij leek op weg naar het podium, maar een probleem aan zijn Red Bull-bolide zorgde voor een vroegtijdig einde van zijn race. De Nederlander was na afloop voor de camera van Ziggo Sport zeer teleurgesteld.

“Het is helemaal ruk”, aldus Verstappen, “ik had geen power meer. Ik wilde op het gas gaan en opeens viel alles uit. De start was super; de beste start wat ze volgens mij ooit hebben gehad bij Red Bull. Dat was allemaal goed. Maar uiteindelijk heb je nog steeds niets. Dat is enorm klote.”

In de eerste bocht raakte de Red Bull-coureur Sebastian Vettel. Vettel verloor zijn voorvleugel, Verstappen ontsnapte aan een lekke band. Of Verstappen daar schuldig aan was? De Nederlander zelf vindt van niet. “Dan had hij maar eerder moeten remmen.”

Het missen van het podium is voor Verstappen een grotere teleurstelling dan in Monaco. “Het valt zwaarder dan Monaco. Je rijdt op een tweede plaats. De auto is niet goed genoeg voor die plek, maar ik had de positie wel vast kunnen houden. Het is hier moeilijk inhalen. Of Bottas me voorbij had kunnen gaan? Ik denk het niet. Het was niet eens een gevecht. Ik reed bij hem weg. Het podium zat er in. Een tweede plaats of als het minder was gegaan in ieder geval derde. Het hele seizoen is het ruk met alles.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden